Er zijn veel liefhebbers van Sonos-producten, omdat hun draadloze speakers uitblinken op het gebied van kwaliteit, design en gemak. Nu brengt Pro-Ject de platenspeler Pro-Ject Essential III Phono uit die beschikbaar is via de webshop van Sonos.

Sonos is een heel populair merk in Nederland en Belgie dankzij hun goede en mooie draadloze speakers waarop je gemakkelijk je favoriete muziek afspeelt. Die muziek kun je ook heel eenvoudig streamen dankzij liefst 80 beschikbare digitale muziekservices. Met Sonos draai je echter net zo gemakkelijk een plaat als je muziek streamt: je sluit je home sound system ook eenvoudig aan op je platenspeler om zo je huis te vullen met het warme geluid van je favoriete albums op vinyl.

Pro-Ject Essential III Phono
Je hebt dan natuurlijk wel een platenspeler nodig en Sonos biedt nu via hun webshop de Essential III Phono-platenspeler van Pro-Ject aan met ingebouwde phono-voorversterker. Hiermee stream je lp's naar iedere kamer als er verbinding is gemaakt met je Sonos-systeem. De Pro-Ject Essential III Phono beschikt verder over een toonarm van 8,6 inch uit één stuk aluminium met saffieren lagers en de Ortofon OM10-cartridge die is bevestigd en uitgelijnd in de fabriek.

Aansluiten
Voor het gebruiken van de platenspeler gebruik je de 'lijningang' op de Connect, Connect:Amp of Play:5 om geluid te delen met je hele Sonos-systeem. Hieronder lees je dat voor de verschillende Sonos-producten: Play:5 (+ Stereo Mini naar RCA Y-Audiokabel), Connect en Connect:Amp

Voor de Play:5
Sluit je platenspeler rechtstreeks aan op onze grootste speaker via de lijningangspoort aan de achterkant. Gebruik de RCA-Y-audiokabel en sluit deze met het enkele uiteinde aan op de lijningangspoort van je Play:5 en sluit het tweedelige uiteinde aan op de L/R-uitgangen met de corresponderende kleuren aan de achterkant van je platenspeler.

Voor de Connect
De Sonos Connect is perfect als je al een versterker hebt en een set speakers van een ander merk waar je geen afstand van wilt doen. Met de Connect gebruik je eigen versterkte geluidsapparatuur om je platencollectie af te spelen op je Sonos-systeem – en in meerdere kamers. Gebruik de audiokabel die we meegeleverd hebben bij je Connect. Sluit het enkele uiteinde aan op de koptelefooningang van je platenspeler en sluit het tweedelige uiteinde aan op de L/R-ingangen met de corresponderende kleuren van je Connect.

Voor de Connect:Amp
Als je een platenspeler en speakers van een ander merk hebt, maar geen versterker, kun je die rechtstreeks aansluiten op je Sonos-systeem met de Connect:Amp. Gebruik de audiokabel die we meegeleverd hebben bij je Connect:Amp. Sluit het enkele uiteinde aan op de koptelefooningang van je platenspeler en sluit het tweedelige uiteinde aan op de L/R-ingangen met de corresponderende kleuren van je Connect:Amp.

Stap 2: Switch de geluidsbron op je Sonos-app naar lijningang
Open de Sonos-app op je telefoon of tablet. Ga naar het Muziek-menu en selecteer Lijningang. Kies je muziekbron. Tik daarna op ‘Nu afpselen’ en het afspelen van je platen op je platenspeler wordt opgestart. Open de Sonos-app op je telefoon of tablet. Ga naar het Bladeren menu en selecteer Lijningang. Kies de geluidsbron. Tik daarna op ‘Nu afspelen’ en het geluid van je platenspeler wordt afgespeeld via Sonos. Je kunt zelfs AutoPlay instellen zodat je Sonos-systeem weet wanneer het moet overschakelen naar vinyl-modus zodra de naald in de groef van je plaat valt.

Voeg extra speakers en kamers toe
Als je meerdere Sonos-apparaten hebt geïnstalleerd in verschillende kamers, kun je die groeperen op het Kamers-tabblad in de Sonos-app en het geluid van je favoriete platen verspreiden door je hele huis.

Hulp nodig?Vragen
Heb je hulp nodig om Sonos platen te laten afspelen? Je vindt hier veel antwoorden op de meest prangende vragen.

Prijs en beschikbaarheid
De Pro-Ject Essential III Phono is vanaf nu beschikbaar en er is een levertijd van twee weken. De adviesprijs is €359,99, hij is beschikbaar in wit en zwart, de verzending is gratis verzending, er is een 100 dagen geld-terug-garantie en onbeperkte support.