Vorig jaar introduceerde Samsung Micro LED met The Wall, de 146inch grote Micro LED-tv. Dit jaar toont Samsung een 4K Micro LED-scherm van 75 inch die ook geschikt is voor thuis.

Samsung toont op CES de nieuwste scherminnovaties in modulaire Micro LED-technologie. Van het ‘kleine’ 75inch scherm en de grote 219 inch ‘The Wall’ tot de nieuwe generatie modulaire Micro LED waarmee je beeld in opvallende maten en vormen realiseert. Samsungs modulaire Micro LED-scherm is op CES 2019 direct bekroond met een ‘Best of Innovation Award’. Volgens Samsung geeft de nieuwe schermtechnologie je vrijheid: je kunt het formaat, de ratio en de resolutie kiezen die nodig is voor het gebruik dat je voor ogen hebt. Daarnaast hebben de Micro LED-modules geen rand, waardoor het scherm in de ruimte opgaat.
"Samsung is al tientallen jaren toonaangevend in scherminnovatie", zegt Tonnie van Schijndel, Senior Marketing Manager TV & Audio van Samsung Nederland. "Onze Micro LED-technologie leidt de revolutie van de nieuwe generatie intelligente schermen, die op elk gebied uitblinken. Samsung Micro LED heeft geen grenzen, maar biedt juist eindeloze mogelijkheden."

Micro LED óók voor in huis
Vorig jaar introduceerde Samsung op CES Micro LED met The Wall, de 146inch grote Micro LED-tv die enthousiast is ontvangen. Door de technologische vooruitgang in het halfgeleiderverpakkingsproces dat de scheiding tussen de microscopische LED-chips verkleint, is het Samsung gelukt om een 4K Micro LED-scherm van 75 inch te maken. Deze afmeting maakt het Micro LED-scherm ook geschikt voor gebruik in huis. Met een Samsungs Micro LED-scherm kun je alle kanten op. Het scherm is opgebouwd uit afzonderlijke modules. Elke module heeft zijn eigen LED’s die uit miljoenen rode, groene en blauwe microscopische LED-chips bestaan. Het licht van al deze chips zorgt voor de schitterende kleuren op het scherm en een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Bepaal zelf de grootte

Je kunt het tv-scherm zo groot maken als je zelf wilt: je voegt simpelweg Micro LED-modules toe. Omdat de modules geen rand hebben, zie je geen overgang tussen modules. Ook niet wanneer je later modules toevoegt. Het resultaat is vergelijkbaar met een infinity pool: een naadloos scherm dat volledig opgaat in de woonkamer of andere ruimte in huis. De Micro LED-technologie van Samsung optimaliseert de content, ongeacht de grootte en vorm van het scherm. Zodra modules worden toegevoegd, schalen de Samsung Micro LED-displays op om de resolutie te verhogen, terwijl de pixeldichtheid gelijk blijft. Ook ondersteunt Micro LED alle soorten content zonder in te leveren op beeldkwaliteit; van standaard 16:9 beelden en 21:9 breedbeeldfilms tot onconventionele beeldverhoudingen van 32:9 of zelfs 1:1.

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke adviesverkoopprijs de nieuwe Micro LED-displays in Nederland verkrijgbaar zijn.