Acer heeft op de CES 2019 in Las Vegas de Chromebook 315 aangekondigd. Deze is voorzien van een 15,6inch IPS-scherm en heeft een batterijduur van maximaal 10 uur om de hele dag te kunnen surfen, apps te kunnen gebruiken of online te kunnen gamen.

Acer heeft haar 15,6inch Chromebook-lijn vandaag uitgebreid met de eerste op AMD gebaseerde Chromebook: de Acer Chromebook 315. Deze Chromebook is voorzien van de vernieuwde 7e generatie AMD A6-9220C of A4-9120C processoren met Radeon graphics en kan veeleisende apps snel laden, ook al staan er meerdere tabbladen en extensies open. Bovendien heeft deze Chromebook een maximale batterijduur van maar liefst 10 uur. Daarnaast is de Acer Chromebook 315 voorzien van een (Full) HD 15,6inch IPS -scherm dat de productiviteit op het werk en op school een boost geeft. Deze Chromebook geeft video's, online games en apps op levendige wijze weer en is beschikbaar in uitvoeringen met en zonder een touchscreen (CB315-2HT/CB315-2H).

Krachtige AMD A-serie processoren met Radeon Graphics om te multitasken
De Acer Chromebook 315 is voorzien van 7e generatie AMD A-serie processoren met Radeon graphics voor snelle en efficiënte prestaties. Er zijn twee verschillende configuraties: AMD A6-9220C APU of A4-9120C APU in een system-on-chip ontwerp. Dankzij de nieuwe AMD A-serie processoren voor Chromebooks kunnen gebruikers maar liefst 10 uur lang video's streamen, de nieuwste apps gebruiken, online games spelen en surfen op het internet. Bovendien ondersteunt de Chromebook 315 een uitgebreid aanbod aan Chrome en Android apps via de Google Play Store voor entertainment, productiviteit, connectiviteit en meer.

Beeldscherm en geluid voor entertainment en productiviteit
Het heldere 15,6inch (Full) HD 1920 x 1080 scherm is groot genoeg om meerdere browsers naast elkaar te openen, gestreamde video's in scherp detail te bekijken en online games te spelen. Gebruikers zijn productiever door het vermogen om meerdere tabbladen en apps tegelijkertijd te draaien. Dankzij de kijkhoek van 178 graden van het IPS-scherm kunnen gebruikers eenvoudig diavoorstellingen geven en inhoud met elkaar delen. Zelfs videochats kunnen worden gedeeld. De HD-webcam heeft een beeldveld van 88 graden, speciaal voor groepen. Daarnaast is zowel het beeld als het geluid kristalhelder dankzij HDR en de ingebouwde microfoon. De twee volwaardige, omhooggerichte luidsprekers op het toetsenbord van de Acer Chromebook 315 zorgen voor een duidelijk en helder geluid. De luidsprekers ondersteunen bovendien high-definition audio met een uitgebreid volume en geluidsbereik. Het grote formaat van de Chromebook biedt ook ruimte voor een volwaardig, backlit toetsenbord op modellen met een touchscreen. Ook is er ruimte voor een groot touchpad.

Prima connectiviteit en stijlvolle draagbaarheid
Het ontwerp van de Acer Chromebook 315 biedt ruimte voor voldoende verbindingen. Er zijn twee usb type-C generatie 1-poorten - één aan iedere zijde van het apparaat - voor snelle gegevensoverdracht, opladen en schermweergave vanaf de meest praktische kant. De Chromebook is voorzien van snelle draadloze WiFi 802.11ac met 2x2 MIMO-technologie. Via Bluetooth 4.2, twee usb 3.0-poorten en een gecombineerde koptelefoon- en luidsprekeraansluiting kunnen randapparaten gemakkelijk worden aangesloten. De Chromebook 315 heeft een stijlvolle IMR-cover en polsondersteuning die duurzaam en licht zijn, waardoor de Chromebook gemakkelijk mee te nemen is van kantoor naar huis en andersom. De Chromebook 315 weegt 1,72 kg en heeft afmetingen van 380,54 B x 256,28 D x 19,95 H mm.

Gemakkelijk om te delen en te gebruiken, vooral voor ouders
De nieuwe Acer Chromebook 315 is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook makkelijk om te delen met meerdere gebruikers. Gebruikers kunnen inloggen op hun eigen Google-account voor toegang tot Gmail, Google Docs, apps, extensies, bladwijzers en andere informatie. De Chromebooks draaien op het Chrome OS-platform van Google dat automatisch wordt bijgewerkt en gebruikmaakt van meerdere beveiligingsniveaus tegen continu veranderende online bedreigingen. Dankzij de nieuwe Family Link app op de Chromebooks is het voor ouders een fluitje van een cent om digitale basisregels in te stellen voor hun kinderen die het internet willen ontdekken. Ouders kunnen dagelijks schermtijdlimieten instellen, de lijst met websites en apps die hun kind mag gebruiken aanpassen en zelfs het Google-account van hun kind beheren en op afstand vergrendelen.
“De 15,6inch Chromebook is een van de hoekstenen in ons Acer Chromebook-assortiment”, aldus James Lin, General Manger, Commercial en Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “De Chromebook 315 borduurt voort op de belangrijkste eigenschappen van de chromebooks in het assortiment: een groot 15,6inch scherm, geweldige luidsprekers en een stijlvol ontwerp. Daarnaast is het nieuwe model voorzien van nieuwe AMD-processoren en Radeon-graphics die het toenemende aantal Chrome/Android-apps en extensies ondersteunen waar vele studenten, families en zakelijke gebruikers regelmatig gebruik van maken.”

Prijs en beschikbaarheid
De Chromebook 315 zal vanaf april leverbaar zijn vanaf € 349,- en met een touchscreen (CB315-2HT) of zonder touchscreen (CB315-2H) met maximaal 8GB RAM en 32GB of 64GB eMMC-opslag. .