Samsung introduceert nieuwe monitors voor gaming en werk: zo is de Space Monitor voor een modern kantoor of thuiswerken, de 49inch CRG9 voor breedbeeld gaming en de slanke curved UR59C 4K UHD voor content creators.

Vandaag kondigt Samsung drie nieuwe monitors aan voor werk en gaming. Zo is de minimalistische Space Monitor bedoeld voor op kantoor of thuiswerken, terwijl de CRG9 speciaal voor gaming is ontwikkeld. De UR59C 4K UHD curved monitor sluit ten slotte aan op de wensen en behoeftes van content creators. Elke monitor is uitgerust met de nieuwste technologie, met maatwerk tot gevolg: ruimtebesparing en extra productiviteit op kantoor en thuis, ultrabrede schermen en levensechte kleuren voor gaming en levensechte details voor contentcreatie.
“Onze nieuwe monitor line-up blinkt uit in veelzijdigheid,” zegt Mildo Meijer, Marketing Manager IT van Samsung Nederland. “Met de Space, CRG9 en de UR59C laten we zien dat we nooit stoppen met innoveren om zo altijd het beste te kunnen blijven bieden op tal van terreinen. De drie monitors zijn een voorbeeld van onze overkoepelende strategie voor 2019: mensen de keuzes blijven geven die precies aansluiten op wat zij nodig hebben.”

Space Monitor: modern, minimaal, flexibel
Met zijn slanke design en ultieme functionaliteit legt de Samsung Space Monitor je focus op het scherm. Met de ingebouwde, minimalistische arm creëer je extra werkruimte op je bureau en verhoog je je productiviteit. Als je hem niet nodig hebt, duw je het scherm plat tegen de muur. De ingangen zijn makkelijk te bereiken en de snoeren slim weggewerkt. De Samsung Space Monitor is eenvoudig te installeren. Het 27inch model biedt gedetailleerde, haarscherpe beelden in QHD-resolutie, terwijl het 32inch model de content in 4K UHD weergeeft.

De slanke monitorstandaard van de Space Monitor kun je wegklappen in de achterkant van de omlijsting. Tegelijkertijd kantel je de Space Monitor bij gebruik eenvoudig in de richting die je wilt, wat je van een veelzijdige kijkervaring verzekert. Ook verlaag je de monitor probleemloos tot op je bureau. Met de monitorarm wordt kijken niet alleen comfortabeler, ook zijn de power en HDMI-draden erin weggewerkt. Gevolg: een schone, overzichtelijke werkplek.

CRG9 49inch gaming monitor: ultrabreed beeld met Dual QHD-resolutie
De CRG9 is ‘s werelds eerste ultra-brede en high-resolution gaming monitor met 32:9 aspect ratio. Het 49inch paneel heeft een 120Hz refresh rate en een responstijd van 4ms. Beeldvertraging en motion blur worden daarmee tot een absoluut minimum beperkt. Zo hoef je ook in snelle games niets te missen van de actie. Bovendien zorgt AMD Radeon FreeSync 2 HDR dat je ervaring niet wordt verstoord door stuttering, tearing en inputvertraging. Met de best mogelijke frame rate geniet je van een uiterst soepele gaming ervaring.

Content komt helemaal tot leven op CRG9 dankzij de dual QHD-resolutie van 5120 x 1440 en HDR10 met een piekhelderheid van 1.000 nits. Ook op de helderste én donkerste delen van een beeld zie je zo de fijnste details. HDR10 en Samsungs Quantum dot-technologie maken het beeld helemaal af: uitmuntende local dimming, hoog contrast en een brede en accurate kleurenrange. Met de 1.800 mm curve in het scherm en een ultra-breed zichtveld geniet je zo van een geweldige speelervaring, aldus Samsung. Het brede 32:9 scherm van de CRG9 staat gelijk aan twee 27inch QHD 16:9 monitors naast elkaar. PBP (Picture-by-Picture) maakt multitasken eenvoudig, want zo bekijk je twee video’s tegelijkertijd op hetzelfde scherm. De CRG9 heeft een HDMI-poort, twee Display Ports en usb 3.0. Ook kun je een koptelefoon aansluiten. Samsung ontwikkelde de CRG9 op een fraaie, smalle standaard.

UR59C 32inch monitor: ‘s werelds eerste 32inch curved 4K UHD speciaal ontworpen voor content creators
De UR59C 32inch monitor heeft een UHD curved display met een contrastratio van 2.500:1, 3840 x 2160 4K UHD-resolutie en ondersteuning van een miljard kleuren. Dat maakt de UR59C ideaal voor content creators. De 1500R curve zorgt voor een meeslepende ervaring tijdens de creatie én verhoogt het kijkcomfort als je lang achtereen geconcentreerd bezig bent. Ook is de UR59C uitermate geschikt voor het spelen van games en het kijken van video’s. De UR59C heeft een slank ontwerp en een diepte van slechts 6,7mm. De randloze monitor is aan de achterkant bedekt met textiel, terwijl de kabels zijn weggewerkt in de slanke maar stevige tweepotige standaard. De UR59C is beschikbaar in Dark Blue Gray.

Prijzen en beschikbaarheid

De Space Monitor is vanaf begin april 2019 beschikbaar in 27 en 32 inch voor verkoopadviesprijzen vanaf € 499,-. De 49inch CRG9 gaming monitor is vanaf begin april verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.499,- en de UR59C 32inch monitor voor content creators is medio maart verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 499,-.