Samsung komt met een nieuwe solid state drive (ssd) die in vrijwel alle standaard laptops of desktops past, de 860 QVO SSD. Half december is deze 2,5inch ssd beschikbaar in 1, 2 en maar liefst 4 terabyte.

De Samsung 860 QVO SSD is een SATA-SSD van 2,5 inch die in vrijwel alle standaard laptops of desktops past. Door de hoge capaciteit (1, 2 en 4 TB) en geweldige snelheid en betrouwbaarheid hoef je je ssd niet langer met een harde schijf te combineren. Bovendien maakt de SATA-ssd met 4bit V-NAND MLC flashgeheugen opslaan in terabytes toegankelijk voor een breed publiek, want de prijzen zijn zeer schappelijk. Deze ssd komt standaard met een driejarige garantie of maximaal 1.440 geschreven terabytes (TBW) voor de 4TB-versie, en respectievelijk 720 TBW en 360 TBW voor de 2TB- en 1TB-versie.

Samsung 860 QVO: grotere opslag
“Met de opkomst van content in hoge resolutie, zoals 4K-video,VR-content en steeds grote wordende games, gebruiken mensen steeds meer opslag,” zegt Roderick Niehorster, Product Manager Storage van Samsung Nederland. “Dat vraagt om een grotere opslagcapaciteit in combinatie met performance. Dat vind je terug in de 860 QVO SSD. Met de introductie van deze multi-terabyte SSD’s bewijst Samsung dat we onze innovatiekracht inzetten om het dagelijks leven zo makkelijk mogelijk te maken.”

Lees- en schrijfsnelheden
Werk je met grote hoeveelheden multimediacontent, dan komt het regelmatig voor dat je de opslagcapaciteit moet uitbreiden om een goede performance te behouden. Met de 860 QVO is dat niet langer nodig. Met de 4-bit V-NAND en MJX-controller bereikt de 860 QVO lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 550 megabytes per seconde (MB/s) en 520 MB/s. Dat is vergelijkbaar met de huidige 3-bit MLC SSD. De ssd is voorzien van Intelligent TurboWrite-technologie, zodat je bent verzekerd van langdurige topprestaties en hoge snelheden. Vanzelfsprekend beschik je met deze ssd ook over Magician Software for SSD management als managementsoftware

Prijs en beschikbaarheid
De 860 QVO SSD is medio december in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van € 159,99 (1 TB), € 319,99 (2 TB) en € 629,99 (4 TB). Kijk voor meer informatie op: samsung.com/ssd of samsungssd.com.