Cryptokado is een gemakkelijke manier om je familie en vrienden een introductie te geven in Bitcoin en andere cryptocurrencies. 

Coingarden, het platform om veilig cryptocurrencies te kopen zonder technische kennis, lanceert de eerste fysieke crypto cadeaubon in Nederland. Het jonge Nederlandse bedrijf wil het kopen van cryptocurrencies écht toegankelijk maken voor het grote publiek. Daarom heeft Coingarden in de aanloop naar de feestdagen Cryptokado gelanceerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in Bitcoin zonder de technische rompslomp.

Cryptokado
Cryptokado is via de webshop verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit een digitale cadeaubon die je gelijk ontvangt in je e-mail. Leuker is het, om te gaan voor de fysieke cadeaukaart die je in de schoen kunt stoppen of onder de boom kunt leggen. Speciaal daarvoor zijn er 500 ‘limited edition’ kadokaarten gemaakt. Je hebt al een cadeaubon vanaf 15 euro aan ‘crypto-tegoed’ om te wisselen in Bitcoin, Ethereum en Ripple op het Coingarden-platform.

Hoe werkt het?
Via de webshop van Cryptokado kies je een cadeaubon-tegoed naar keuze. De ontvanger maakt vervolgens een account aan op Coingarden.nl om de bon te verzilveren. Binnen no-time kies je de crypto’s die je wilt en betaal je met iDeal. Geen wallets, geen gedoe, iedereen kan het. Bevalt het cadeau niet? Dan is het ook mogelijk om het tegoed van de kaart binnen enkele minuten terug te storten op je betaalrekening.
“Met Cryptokado willen we de drempel verlagen voor mensen die graag Bitcoin zouden willen hebben, maar eigenlijk niet zo goed weten waar te beginnen. Met onze cadeaukaart heb je binnen vijf minuten een account en je eigen cryptoportefeuille,” aldus Wouter Vonk, co-founder bij Coingarden. “En het is weer iets anders dan het gebruikelijke staatslot. Bovendien blijft dit ook na 31 december spannend”, zegt hij met een knipoog.
“Gift cards zijn enorm populair in Nederland, en Cryptokado is een originele nieuwe insteek: een makkelijke manier om je vrienden en familie bekend te maken met Bitcoin,” aldus Frank van Kekeren, manager Europa bij Fashioncheque. “De ontvanger heeft verder geen technische kennis nodig en kan binnen enkele minuten het tegoed omzetten naar crypto’s.”

Over Coingarden
Coingarden is een platform waar men makkelijk en veilig cryptocurrencies kan kopen en verkopen, zonder technische kennis. Het Nederlandse bedrijf werd gestart door Pieter Poorthuis en Wouter Vonk. Ze zijn beide doorgewinterde Bitcoin-specialisten en sinds 2013 actief in de blockchain-economie. Hun missie is cryptocurrencies écht toegankelijk maken voor de massa.