Lees hier hoe je Sonos-tester wordt, hoe het staat met de integratie van Google Assistent in je Sonos-systeem en in welke 5 kleuren de Sonos One nu verkrijgbaar is.

Wanneer komt Google Assistent op mijn Sonos-systeem? is een van de meest gestelde vragen aan Sonos. Samen met Google werkt het Sonos-team er hard aan om je Sonos-systeem te bedienen via deze toegankelijke manier: de Google Assistent. Muziek afspelen met behulp van stembediening is echter nog maar het begin, want met deze slimme assistent van Google kun je allerlei dingen doen op je Sonos-systeem.
Oorspronkelijk had Sonos gepland om dit in 2018 klaar te hebben, maar dat gaat Sonos helaas niet lukken. Ze hebben voor het beste resultaat meer tijd nodig en het is nu duidelijk dat de integratie van de Google Assistent pas in 2019 op het Sonos-platform plaatsvindt. De definitieve datum volgt nog.

Testen
Heb je altijd al bètatester willen zijn, dan kan dat nu als je een Sonos-apparaat thuis hebt (en wordt aangenomen). Sonos is namelijk op zoek naar bètatesters. Ben je geïnteresseerd om Sonos te helpen en bereid om er tijd en moeite in te investeren, dan kun je je hier aanmelden om in aanmerking te komen voor de particuliere bèta. Sonos vraagt wel aan je of minstens 14 uur per week wilt luisteren, dagelijks 10 spraakopdrachten gebruikt en binnen 72 uur reageert op hun vragen.

Zodra Sonos alle sollicitanten heeft gescreend – een proces dat een paar weken in beslag zal nemen - zal Sonos de ervaring gaan testen; eerst in een paar honderd huizen en de komende maanden daarna uitbreiden naar een paar duizend huizen. Sonos wil op deze manier belangrijke feedback krijgen van luisteraars thuis voordat ze de integratie op hun platform brengt.

Let wel: PC-Active kan hierin niks beloven of garanderen. Het kan ook zijn dat de Benelux (nog) even wordt uitgesloten van deelname, maar Sonos is wel van plan om bètatesters aan te nemen, dus meld je (binnenkort) aan.

Sonos One in 5 nieuwe kleuren
Verder maakte Sonos onlangs bekend dat de HAY for Sonos-collectie vanaf maandag 5 november in vijf kleuren verkrijgbaar is. Deze collectie in samenwerking met het Deense designmerk omvat de kleuren Forest Green, Pale Yellow, Soft Pink, Light Grey en Vibrant Red. De HAY Sonos One is vanaf 5 november 2018 voor 259 euro verkrijgbaar via sonos.com, in de Sonos-flagshipstores in New York en Berlijn, evenals bij HAY House in Kopenhagen, HAY House in Amsterdam, HAY Rotterdam en bij de Bijenkorf.