Het bedrijf Lifx heeft multikleuren-ledlampen met ingebouwde wifi zoals de Beam (lichtstrip) en lichttegels, zodat je geen bridge nodig hebt. Sinds kort zijn ze ook te koop in de Benelux.

Het bedrijf Lifx (spreek uit als: life-x) had de eerste multikleuren-ledlampen met ingebouwde wifi ter wereld. Het bracht zijn eerste slimme verlichtingsoplossingen in 2012 uit, toen het concept van het ‘slimme huis’ de tekentafels nog moest verlaten. Inmiddels worden Lifx-producten in meer dan 80 landen verkocht en sinds kort ook in de Benelux met tien innovatieve verlichtingsproducten, waaronder de Beam en tegels. Bij Lifx kun je het concept wifi-ledlampen testen met de aankoop vanaf slechts één lamp en een handige en gemakkelijke app. Er is dus geen dure aanschaf van een bridge nodig, want de lamp zelf bevat de wifimodule. LIFX verlaagt hiermee de instapdrempel voor consumenten die de smart home-wereld voor het eerst betreden.

Licht personaliseren en automatiseren
LED-licht biedt vele voordelen waaronder een een laag energieverbruik en een levensduur van de lamp tot wel 23 jaar. Dit licht draagt dus bij aan een lagere energierekening en een lagere uitstoot van broeikasgassen. Bovendien kun je met de slimme verlichtingsoplossingen van Lifx je huis transformeren met prachtig en sfeervol licht in tot 16 miljoen verschillende kleuren. De verlichting is op allerlei verschillende manieren te personaliseren en te automatiseren. Zo kunnen de felheid en de kleurtemperatuur automatisch met Day & Dusk worden aangepast aan het omgevingslicht en de tijd van de dag. Lifx lanceerde onlangs speciale licht-thema’s rond Halloween en geeft complete vrijheid in sfeerbepaling met de flexibele app. De producten werken naadloos samen met de bekende stembesturingssystemen, waaronder Google Assistant, Amazon Alexa, Apple HomeKit en Microsoft Cortana, zodat je de verlichting kunt bedienen met je stem of met de app. Lifx is het enige merk dat de laatste instellingen Scenes van de lamp onthoudt, zelfs wanneer de originele lichtschakelaar gebruikt wordt.

Lichttegels en lichtstrip
“Consumenten verlangen in toenemende mate efficiëntie, controle en aanpassingsmogelijkheden van hun smart home-technologieën,” stelt Tim Peters, CEO van Lifx. “Met flexibele producten als Lifx Tiles (lichttegels) en Lifx Beam (lichtstrip), kan nu ook de Nederlandse consument zijn huis op een creatieve en persoonlijke manier verlichten. En het is er de goede tijd van het jaar voor: de donkere dagen rond kerst kunnen straks de warme, kleurige dagen rond kerst worden.” Lifx heeft diverse consumentenacties opgezet om te vieren dat Lifx nu ook in de Benelux beschikbaar is.

 Lifx beam