Samenwerking eert hiphop-pioniers met nieuw speakerdesign van kunstenaar Barry McGee

Sonos maakt een bijzondere samenwerking bekend met de Beastie Boys, één van de meest invloedrijke en eigenzinnige bands uit de wereldwijde muziekcultuur. Als eerbetoon aan de creativiteit van dit inventieve New Yorkse trio, en met de publicatie van het Beastie Boys Book in het vooruitzicht, werkte Sonos samen met Adam ‘Ad-Rock’ Horovitz, Michael ‘Mike D’ Diamond en hun goede vriend en kunstenaar uit San Francisco Barry McGee aan een limited edition van de Sonos Beastie Boys Play:5 speaker. Alle opbrengsten hiervan gaan naar verschillende goede doelen.

Sonos geeft zelf aan dat hun missie is om de wereld te helpen beter te luisteren, maar het bedrijf wil ook een bijdrage leveren aan de cultuur door toegang tot muziek en muziekonderwijs mogelijk te maken. Daarom wordt de totale opbrengst van de samenwerking gedoneerd aan Peace Sisters en Little Kids Rock uit naam van de Adam Yauch Foundation, samen met een mooie productdonatie. “Het is geen toeval dat het eerste nummer dat ooit voluit op een Sonos werd afgespeeld No Sleep Til Brooklyn was. De Beastie Boys hebben zo'n grote naam binnen de muziekwereld en hebben zoveel mensen geïnspireerd, dat we ongelooflijk dankbaar zijn dat we hun werk kunnen steunen door middel van deze samenwerking," aldus Brian Beck, Global Head of Music bij Sonos.

Ontwerp door Barry McGee

Voor het ontwerp liet Barry McGee zich inspireren door de complexe woordspeling en evolutionaire identiteit van de continu veranderende band, die al sinds hun begin als hardcore punkband in 1979 genres ontleedde en grenzen verlegde. McGee creëerde een nieuw lineair woordlogo voor de band. Dit opvallende beeld is in het rood aangebracht op de grille van de witte monochrome Sonos Play:5. “De Beastie Boys wisten hun stijl steeds weer aan te passen en hun albums worden met de jaren alleen maar beter. Ik wilde beelden gebruiken die hetzelfde uitstralen - iets rauws waar je een tweede keer naar moet kijken. De speaker heeft een eigentijds en clean ontwerp, dus heb ik een patroon gebruikt dat de voorkant van de speaker verstoort, maar er ook bij aansluit.", zegt McGee.

Introductie Sonos Beastie Boys Play:5

De Sonos Beastie Boys Play:5 wordt geïntroduceerd tijdens de Beastie Boys Book: Live & Direct tour die op maandag 29 oktober van start gaat in New York. Er zullen optredens zijn in Brooklyn, Los Angeles, San Francisco en Londen. Sonos zal op elk event de soundbeleving verzorgen met een door Ad-Rock en Mike D samengestelde mixtape. "Toen ik in New York opgroeide, ontdekten we overal nieuwe muziek, van een DJ in een club tot een boombox op straat of in de metro, of op de radio van een taxichauffeur. Maar we moesten er wel voor naar buiten gaan. Tegenwoordig kan je met de hulp van Sonos op elk gewenst moment en met de hoogste kwaliteit toegang krijgen tot alle muziek, in je badjas en slippers of je meest elegante zijden smoking." aldus Mike D. "Wat je ook draagt, we kijken ernaar uit om je met onze speciaal samengestelde playlists te verrassen. Dankzij Barry McGee ziet de geluidsbron er net zo goed uit".

Prijs en beschikbaarheid
De Sonos Beastie Boys Play:5 -editie kost € 579,- en is vanaf december 2018 verkrijgbaar op sonos.com, in de flagshipstore van Sonos in NYC en bij geselecteerde verkopers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar sonos.com/beastieboys.

BB Play5