Huawei kondigt momenteel in Londen de Huawei Mate20-serie aan die als eerste de eigen Kirin 980-chipset aan boord heeft. PC-Active kreeg als een van de eersten de Mate20 Pro in handen.

Huawei introduceert vandaag de Huawei Mate20-serie in Londen. Zoals gezegd is deze als eerste smartphoneserie voorzien van de Huawei Kirin 980-chipset. Daarnaast beschikt hij onder andere over een volgens Huawei uitstekende batterij die in een half uur tot 70% oplaadt via kabel en bovendien bij de Huawei Mate 20 Pro ook draadloos kan opladen. Ook heeft hij een 3D Depth Sending camera voor face unlock en in-screen vingerafdruksensor zorgt voor nog betere veiligheid. Wij noemen in dit artikel een aantal opvallende zaken en de belangrijkste kenmerken, binnenkort kun je op deze site de review verwachten.

Belangrijkste kenmerken
- De Kirin 980 is 's werelds eerste chipset met een 7 nanometer kunstmatige intelligentie (AI) architectuur en optimaliseert AI-toepassingen in bijvoorbeeld video, fotografie en energiebeheer door middel van een Dual-NPU in de chip.

- Dankzij de krachtige batterij van de Mate 20 Pro is het mogelijk om andere smartphones en accessoires draadloos te laden, simpelweg door de toestellen tegen elkaar aan te houden.

- De Leica Triple Camera met Leica Ultragroothoeklens maakt mooi gedetailleerde landschapsfoto’s. De camera heeft uitstekende macro-prestaties waarmee objecten tot op 2,5 cm afstand haarscherp gefotografeerd kunnen worden

- Real time videobeeldbewerking is mogelijk met de AI Cinema mode waarmee je video’s kunt maken in 21:9 ratio.

- De combinatie van de grote batterij van 4200 mAh in de Mate 20 Pro met zeer efficiënte hardware en software zorgt ervoor dat je een volle dag kunt werken zonder de smartphone opnieuw opgeladen hoeft te worden.

- En dankzij Huawei SuperCharge met 40 Watt oplaadcapaciteit zijn deze smartphones weer zeer snel opladen.

Nieuwe Kirin 980 chipset
De Kirin 980 chipset is uitgerust met Dual-NPU, deze geeft de Kirin 980 chipset meer denkvermogen waardoor de Mate 20 Series beter kan anticiperen en meedenken met de gebruiker. De chipset heeft hierdoor een efficiënter batterijgebruik en snellere dataverwerking en biedt veel meer gemak tijdens gebruik. Het batterijgebruik van de HUAWEI Mate 20 Series is door de chipset duurzaam; doordat de chipset schakelt tussen de twee neuroprocessoren kan de smartphone nog meer, zonder dat de batterij snel leeg raakt. Bijvoorbeeld tijdens het bewerken van zware documenten of het spelen van gecompliceerde spellen – geen probleem voor de Mate 20 Series.

Triple Leica Camera in een strak design
De Mate 20 Series heeft een nieuw symmetrisch design. De speciale textuur op de achterkant van de Midnight Blue variant biedt meer grip en zorgt ervoor dat vingerafdrukken minder zichtbaar zijn. De Mate 20 Series is beschikbaar met een 6,39” scherm op de Mate 20 Pro en een 6,53” scherm op de Mate 20. De beeldschermen zijn kleurgetrouw met uitstekend kleurcontrast en schermhelderheid. Een echte eyecatcher is de vierkante cameramodule op de achterkant die bestaat uit de nieuwe Triple Leica Camera en sensor. Deze camera met groothoeklens maakt foto’s indrukwekkend(er), landschappen nog echter en de kwaliteit nog beter. De camera heeft hetzelfde bereik als een 16mm full frame lens op een reguliere camera. Het nieuwe camerasysteem van de Mate 20 Series zorgt voor haarscherpe foto’s, zelfs tot 2,5 centimeter afstand dankzij de macrofotografiemodus.

AI-videografie op de Huawei Mate 20 Series ondersteunt veeleisende filmbewerkingsprocessen en de Triple Leica Camera leent zich hier uitstekend voor. Met de nieuwe AI-modus voor video’s kan een video direct bewerkt worden met speciale effecten, filters of aanpassingen in helderheid en verzadiging. De technologie in de smartphone kan een mens van zijn omgeving onderscheiden en deze extra uitlichten. De videobeelden worden vastgelegd in 21:9 ratio waardoor de beelden realistischer, indrukwekkender en creatiever worden.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf 17 oktober zijn de Mate 20 Pro en de Mate 20 te bestellen via alle officiële verkoopkanalen. Wie tot en met 1 november een Mate 20 Pro koopt krijgt hierbij een Watch GT en Wireless Charger cadeau. Klanten die de Mate 20 kopen in dezelfde periode ontvangen een Watch GT bij hun aankoop. In Nederland zijn de Huawei Mate 20 Pro (kleuren: Midnight Blue, Black, Twilight) voor € 999,- en Huawei Mate 20 (kleuren: Midnight Blue, Black, Twilight) voor € 799,- vanaf 2 november beschikbaar.