De vernieuwde locatietrackers Tile Mate en Pro hebben een groter bereik en betere, vervangbare batterij; bovendien is het Premium-abonnement uitgebreid.

Tile heeft nieuwe versies van de Tile Mate en Tile Pro gelanceerd. Met deze zogeheten locatietrackers vind je gemakkelijk je spullen terug, dankzij het bereik van 45 of 90 meter en een signaal dat veel luider is als dat van eerdere Tile-trackers. Bovendien zijn de batterijen er flink op vooruitgegaan.

Betere, vervangbare batterijen

De nieuwe Tile Mate en Tile Pro zijn op een aantal gebieden goed verbeterd. Zo biedt de Tile Mate een bluetooth-bereik van ruim 45 meter en de Tile Pro een bluetooth-bereik van ruim 90 meter en is er een hoger geluidsvolume. De belangrijkste verbetering is echter de betere, vervangbare batterij: de niet-vervangbare batterij was het meest gehoorde nadeel bij de vorige versie en Tile komt nu tegemoet aan de wensen van veel gebruikers. De nieuwe Tile Mate en Pro hebben verder een gegarandeerde batterijlevensduur van een jaar en bovendien is het batterijklepje uitgebreid getest op gebruiksvriendelijkheid.

Tile Premium

Om de mogelijkheden van de Tile-terugvindoplossingen verder uit te breiden, kun je gebruikmaken van Tile Premium. Dit is een abonnementsservice met extra, exclusieve diensten, waaronder gratis batterijvervanging, slimme alerts en een locatiehistorie van dertig dagen. Alle bestaande mogelijkheden in de app blijven gratis voor alle gebruikers, daarnaast maakt Tile Premium zes extra diensten mogelijk.

• Gratis accuvervanging: premium-abonnees krijgen jaarlijks gratis nieuwe batterijen voor een ongelimiteerd aantal Tiles in hun account. Deze batterijen worden elk jaar verstuurd nog voordat de levensduur van de huidige batterij verstreken is. Zo hoef je niet meer zelf te zoeken naar vervangende batterijen en ze aan te schaffen.
• Slimme alerts: je kunt alerts inschakelen om een notificatie te ontvangen als je je huis verlaat zonder specifieke Tile-items, waardoor je tijd bespaart. Slimme alerts zijn vooralsnog alleen beschikbaar als bètaversie.
• Oneindig delen: meerdere Tile-gebruikers kunnen nu dezelfde Tile beheren, waardoor het nog eenvoudiger is om gedeelde items te tracken. Denk hierbij aan de afstandsbediening. Al deze gebruikers kunnen de Tile laten afgaan binnen bluetooth-bereik en de ‘Last Place Seen’ bekijken om verloren items snel terug te vinden.
• Locatiehistorie: je kunt nu tot dertig dagen terug de locatiehistorie van elk Tile-product bekijken, de langste locatiehistorie in de markt. De mogelijkheid om te zien waar een Tile is geweest, stelt je in staat om je stappen na te gaan en verloren items terug te vinden.
• Verbeterde garantie: als premium-abonnee ontvang je een nog langere garantieperiode. Voor de Tile Mate- en Tile Pro-versies wordt dit nu drie jaar. Alle Tiles hebben uitgebreide robuustheidstests doorstaan en zijn ontworpen om minimaal een jaar mee te gaan. Als je Tile problemen geeft in de eerste drie jaar en je bent Premium-abonnee, vervangt Tile hem gratis.
• Premium klantenservice: naast e-mail en onlinechat hebben Premium-abonnees toegang tot een directe berichtendienst van het supportteam van Tile. Je kunt je berichten direct via de Tile-app sturen voor nog meer ondersteuning.

Tile Premium is beschikbaar voor € 34,99 per jaar of € 3,49 per maand. Alle nieuwe Premium-abonnees kunnen zich aanmelden voor een probeerperiode van een maand. Tile Premium-klanten profiteren van de premiummogelijkheden op alle actieve Tiles in hun account, waaronder ook partnerproducten met Tile-mogelijkheden. Nieuwe abonnees kunnen zich aanmelden op de Tile-website of via de iOS-app zonder enige verplichting en met de mogelijkheid om op elk moment op te zeggen. Een Android-versie volgt binnenkort.

Prijs en beschikbaarheid

De Tile Mate en Tile Pro zijn verkrijgbaar op Tile.com en via Coolblue, Bol.com en MediaMarkt voor respectievelijk € 24,99 en € 34,99.