De Retro Classic-toetsenborden van Azio lijken op oude typemachines, maar zijn wel voorzien van de modernste snufjes en vervaardigd van luxe materiaal.

Azio brengt met de lijn Retro Classic een aantal toetsenborden op de markt die geïnspireerd zijn door vintage typemachines. Zo roept het mechanisch toetsenbord met achtergrondverlichting en ronde toetsen de nostalgie van vroeger op. De toetsenborden zijn wel voorzien van moderne snufjes en hoogwaardig materiaal, waarbij je kunt kiezen uit een usb- of bluetooth-versie.

Gebouwd met hoogwaardige materialen
Het toetsenbordframe is gemaakt met een mooie zinkaluminium-legering en afgewerkt met zwart chroom (of satijn-koper). Bovendien zijn er hex-bouten toegevoegd om de structuur te verbeteren en om een industrieel vintage-element aan het toetsenbord toe te voegen. De Amerikaanse fabrikant Azio gebruikt echt leer (of hout) voor op de bovenkant. Deze combinatie van luxe materiaal, innovatieve technologie en de look en feel van een klassieke typemachine maakt deze toetsenborden wel een mooie hebbeding.

Verlichte toetsen
De Retro Classic Bluetooth-versie werkt voor MacOS en Windows met behulp van de meegeleverde uitwisselbare toetsen. "We hebben speciaal de 'toetsaanslag' van het Retro Classic-toetsenbord zodanig ontworpen dat hij voelbaar en klikbaar is en wat doet denken aan de vintage typemachine," aldus Sam Li, VP van Design for Azio Corp. Li vervolgt: "We wilden echte materialen integreren die zich niet alleen vertalen in een betere kwaliteit, maar ook de nostalgie terugbrengen van vintage-producten die persoonlijk zijn voor de fysieke aanraking en zintuigen," zei VP van Design for Azio Corp.

Beschikbaarheid en prijs
Het Retro-Classic toetsenbord van AZIO wordt geleverd in vier verschillende stijlen: Artisan (koper/zwart leer), Elwood (geborsteld staal/walnoot), Posh (koper/wit leer) en Gunmetal (chroom/zwart leer ). De prijs voor de bluetooth-versie is € 229,- en het usb-toetsenbord kost € 199,-. Beide versies zijn begin november online verkrijgbaar in de Benelux.

Weggeefactie

Vanaf 17 oktober maak je kans op een Azio Retro Classic-toetsenbord t.w.v. € 199,-, want we geven de Artisan-versie weg.