Roli lanceert Beatmaker Kit waarmee je beats leert te maken en tracks kunt produceren.

Roli kondigt de Beatmaker Kit aan, deze alles-in-één kit wordt geleverd met Roli’s Lightpad Block en een abonnement van zes maanden op leerprogramma Melodics. Deze kit helpt beat-makers van alle niveaus hun vaardigheden te verbeteren: zo speel je met honderden vette geluiden en produceer je professionele tracks voor een prijs van  € 279,-.

Roli Beatmaker Kit

De Beatmaker Kit is een hardware-softwarepakket waarmee je van begin tot eind een track produceert. Centraal staan de krachtige Lightpad Block en de Loop Block - twee Roli-blokken met een oppervlakte ter grootte van een ansichtkaart – aangevuld met een softwaresuite die voor iedereen geschikt is, van hobbyisten tot ervaren producenten. De alles-in-één Beatmaker-set is ontworpen voor:
• Leren: breng je beat-skills naar een hoger niveau met een gratis abonnement van zes maanden op Melodics. In honderden leuke en interactieve lessen, leert het programma je van alles, van basaal vingerdrummen tot geavanceerde speeltechnieken. Melodics integreert perfect met Roli's Lightpad Block.
• Spelen: ontdek honderden expressieve geluiden in de versies voor desktop en mobiel van de kit. Roli's iOS-app NOISE bevat drumkits van gerenommeerde beat-makers als Grimes en RZA. Geluiden in andere programma's zoals Equator Player omvatten alles van strings tot synth leads. Buig en vorm elk geluid op het unieke oppervlak van de Lightpad Block.
• Produceren: maak geweldige tracks met hardware- en softwareproductietools. De bedieningselementen van de Loop Block helpen je sneller op te nemen en produceren, zonder je flow te onderbreken. Ableton Live Lite, het meegeleverde digitale audioworkstation (DAW), is aangepast voor de Lightpad Block, dat ook compatibel is met alle andere toonaangevende DAW's.
• Reizen: neem je kit overal mee naar toe. De Lightpad Block en Loop Block zijn klein, lichtgewicht en extreem draagbaar. Ze verbinden draadloos met de geluiden in Roli's iOS-app NOISE. Zelfs als je kit is verbonden met desktopsoftware, kan hij nog steeds in een rugzak passen met een laptop, iPhone of iPad.

Blocks
Beatmaker Kit is de nieuwste incarnatie van Roli Blocks, het modulaire systeem voor het maken van muziek. Sinds 2016 is Blocks toegankelijker geworden voor een groter publiek: Meer softwareprogramma's - van Apple’s GarageBand tot Steinberg’s Cubasis-app - zijn compatibel met de MIDI Polyphonic Expression (MPE)-controllers van het systeem, die tot de meest betaalbare op de markt behoren. Met toegankelijke software en een prijs van € 279,- stelt de vandaag gelanceerde kit nog meer mensen in staat om muziek te maken met BLocks.
Nieuwe Blocks hebben het systeem bovendien krachtiger gemaakt. De nieuwe Lightpad Block M is het tactiele speeloppervlak van de Beatmaker Kit. Het werd gelanceerd in 2017 en beschikt over een verbeterde aanraakgevoeligheid en een helderdere LED-verlichting.
Melodics heeft beat-making gedemystificeerd voor een wereldwijd publiek van aanstormend talent dat gek is op de interactieve, speelse benadering van de lessen. Melodics is geschikt voor alle niveaus en biedt duizenden uren aan cursusinhoud voor meerdere muziekstijlen. De lessen bevatten keyboardtechnieken, vingerdrumtechnieken en andere technieken om beats te maken. De desktop-app werd in 2014 gelanceerd door Sam Gribben, de voormalige CEO van Serato, gemotiveerd door de uitdagingen waarmee hij persoonlijk te maken kreeg bij het aanleren van nieuwe vaardigheden voor het maken van muziek.
Proberen

Roli op ADE

Roli zal onderdeel uitmaken van het ADE Sound Lab. Hier kan je zelf de Beatmaker ervaren en zelf leren om beats te maken en tracks te produceren.
Wanneer: 18, 19, 20 oktober 2018, tussen 10:00 en 18:00
Waar: TYPICA Cafe, Rokin 75 (in de kelder van MADE.com)
Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam Dance Event.

Prijs en beschikbaarheid
Beatmaker Kit is vanaf 18 oktober beschikbaar voor € 279,- op ROLI.com en bij (online) retailers.
Softwarebundels voor Beatmaker Kit:
- Leren: Melodics (6-month subscription) en ROLI PLAY (free iOS app)

- Spelen: NOISE (free iOS app),  Equator Player (desktop sound engine), Strobe2 Player (desktop sound engine), Cypher2 Player (desktop sound engine)

- Produceren: Ableton Live Lite (DAW)