Samsung kondigde de Galaxy A9 aan, een smartphone met vier camera’s op de achterkant. Lees hier de ins en outs.

Op 11 oktober introduceerde Samsung de Galaxy A9, een smartphone met voor het eerst vier camera’s op de achterkant. De vier lenzen geven je veel creatieve mogelijkhedent de vrije loop te laten. De hoofdlens heeft 24 MP en F1.7 Met de Telephoto 2x optische zoom maak je gedetailleerde close-up shots van afstand. De Ultra Wide Lens vergroot je mogelijkheden en met de Scene Optimizer maak je beelden van professionele kwaliteit. Met AI Scene Recognition is je camera slimmer: hij herkent situaties en past de instellingen razendsnel en automatisch aan voor de beste foto. De Depth Lens geeft je de vrijheid om handmatig de scherptediepte en het focuspunt van de foto aan te passen. En of het nu erg licht of juist donker is, de 24 MP Main Lens zorgt op elk moment van de dag voor levendige foto’s.

Specificaties Galaxy A9

Behalve de 4 camera's op de achterkant heeft de A9 nog meer in petto. Zo heeft hij een 6,3inch full-hd+ Super AMOLED-scherm met 1080x2220 pixels, een flinke accu met 3.800 mAh en 128 GB opslag dat is uit te breiden naar 512 GB. De afmetingen zijn 162.5 x 77 x 7.8 mm, hij weegt 183 gram en verder beschikt hij over Android 8.0 (Oreo), Bixby en Samsung Health. Ook is de smartphone met extra’s als App Pair perfect om te multitasken. Voor meer specificaties zie onderaan dit artikel.

Volgens Samsung

Volgens Samsung is hij bedoeld voor "mensen die weten wat ze willen en daar helemaal voor gaan. Of het nu een selfie is tijdens het uithalen van een halsbrekende toer, of die ene perfecte panoramafoto - de Galaxy A9 is perfect voor het vastleggen en delen van je avonturen. Waar je ook bent en wat je ook doet." Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland vult aan: “Waardevolle innovatie is onmisbaar in een wereld die wordt aangedreven door visuele communicatie. Als Samsung hebben we een naam hoog te houden. Ons volledige Galaxy-portfolio draait om baanbrekende innovaties waarmee we het leven leuker en makkelijker maken. Naast de vele extra’s is de cameratechnologie in de Galaxy A9 daar een voorbeeld van.”

Beschikbaarheid en prijs

De Galaxy A9 verschijnt in de kleuren Caviar Black, Lemonade Blue en Bubblegum Pink. De Galaxy A9 is vanaf november verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 599,-.

Meer specificaties Galaxy A9

Display:            6.3 inch Full HD+ Super AMOLED, 1080x2220

Camera:           Achterkant: quad camera

                                                     - hoofdcamera: 24MP AF, F1.7

                                                     - Telephoto: 2X optical zoom, 10MP AF, F2.4

                                                     - Ultra Wide: 120°, 8MP, F2.4

                                                     - Depth: 5MP, F2.2

 Voorkant: 24MP, F2.0

Body:                162.5 x 77 x 7.8 mm, 183g

AP:                   Octa Core (2.2GHz Quad + 1.8GHz Quad)

Memory:            6GB RAM, 128GB + micro-sd slot (tot 512GB)

                         8GB RAM, 128GB + micro-sd slot (tot 512GB),

                            afhankelijk van land en aanbieder

Accu:                3.800 mAh

OS:                   Android 8.0 (Oreo)

Connectiviteit:    wifi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MIMO, bluetooth® v 5.0 (LE tot 2Mbps), ANT+, usb-c, NFC, Location (GPS, Payment

Sensor:             Accelerometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor

Audio:               MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Video:               MP3,M4A,3GA,AAC,OGG,OGA,WAV,WMA,AMR,AWB,FLAC,MID,MIDI, XMF,MXMF,IMY,RTTTL,RTX,OTA -> MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Kijk voor meer informatie op: https://www.samsung.com/nl/mobile/ en https://news.samsung.com/nl/category/products/mobile.