Volgens Razer is de wifi-router Sila bedoeld voor iedereen die optimale wifi wil voor gaming, streaming en het downloaden van multimediacontent.

Door de opkomst van mobiele gaming en omdat veel huishoudens geen netwerkkabel naar elke kamer kunnen aanleggen, is snel en betrouwbaar wifi belangrijker dan ooit. De Razer Sila-router is ontworpen om probleemloos te kunnen gamen en zonder onderbrekingen te kunnen streamen via een snel draadloos netwerk.

Razer Sila

De Razer Sila beschikt over een serie technologieën om gamers de snelste, meest betrouwbare wifiverbinding binnen hun huis of kantoor te geven met Razer FasTrack, Multi-Channel ZeroWait DFS en Mesh-functionaliteit met een eigen backhaul. De Sila is eenvoudig en snel te installeren en beheren via een mobiele app. De Razer FasTrack-software in de Razer Sila is een gepatenteerde QoS-module voor slim netwerkbeheer. Door gebruik te maken van deep packet-inspectie en zelflerende technologie, stelt Razer FasTrack-gebruikers in staat om verkeer te prioriteren op basis van applicatie- en apparaattypen. Dit varieert van mobiele telefoons en smart-tv's tot laptops, pc's en consoles. Met ingebouwde detectie voor PlayStation, Xbox en Switch, kunnen gebruikers hun netwerken eenvoudig afstemmen voor de beste game- of streaming-ervaringen. Razer FasTrack beschikt ook over een single-touch gaming modus, om automatisch bandbreedte te reserveren voor online gaming.

Mesh-netwerk en testen

Volgens Razer stelt de gepatenteerde Multi-Channel Zero-Wait DFS-technologie in de Razer Sila wifikanalen in staat om netwerkverkeer te vermijden en de hoogste snelheden te handhaven voor de meest veeleisende toepassingen. Zonder vatbaar te zijn voor downtime, vastlopen en disconnectie. De Razer Sila-router is ook geschikt voor geavanceerde mesh-netwerken. Twee Razer Sila-apparaten kunnen worden gecombineerd om een soepele, snelle wifidekking te leveren over een oppervlakte tot zesduizend vierkante meter. Het combineren van drie apparaten creëert een dekking van meer dan zesduizend vierkante meter voor locaties met meerdere verdiepingen. Als Tri-Band-router beschikt Razer Sila over een speciale 5 GHz backhaul en onafhankelijke fronthaul die op maximaal 4 parallelle DFS-kanalen werken, wat de storingen en netwerkopstoppingen verder vermindert. Dat wil de redactie van PC-Active graag in de praktijk testen. Razer claimt zelf dat de Razer Sila de beste snelheden in zijn klasse en storingsvrije verbinding levert, zelfs in de drukste wifi-gebieden. Dit is gebaseerd op verificatietesten door Allion USA. Hieruit blijkt dat de Razer Sila beter presteert dan andere mesh-routers en speciale gaming-routers wanneer een echte thuisomgeving wordt gesimuleerd met additionele wifi-netwerksignalen.

Samenwerking met Ignition Design Labs

De Razer Sila is ontwikkeld in samenwerking met Razers partner op het gebied van draadloze thuisnetwerken Ignition Design Labs. Dit technologie- en ingenieursbureau is opgericht door oud-werknemers van netwerkreuzen Qualcomm en Broadcom. Het is bekend geworden door de bekroonde Portal Smart WiFi router in 2016. "Razer eist het allerbeste op het gebied van techniek, ontwerp en prestaties. We zijn blij dat we Razers partner zijn en passen onze technische expertise en gepatenteerde technologieën toe om een krachtige, professionele router te bouwen voor 's werelds meest toonaangevende spel- en entertainment-ecosysteem," zegt Terry Ngo, CEO van Ignition Design Labs.

Producteigenschappen:
Razer FasTrack - Intelligente adaptieve QoS met Deep Packet Inspection geeft prioriteit aan toepassingen en apparaten voor snelle gaming & streaming
Multi-Channel ZeroWait DFS – Krijg extra bandbreedte op beschermde snelle kanalen voor betrouwbare, storingsvrije, lagvrije verbindingen
Tri-Band mesh met speciale backhaul – Voor brede dekking met maximale prestaties
Intelligent Active Steering – Zorgt ervoor dat apparaten altijd verbonden zijn met het sterkste signaal
App and Smart Software Support – iOS & Android-app met geavanceerde functies voor gastnetwerk & beveiligingscontroles

Prijs en beschikbaarheid:

Vanaf 3 oktober is de Razer Sila beschikbaar voor een adviesprijs van € 299,99.