Apple maakt bekend dat het de overname van Shazam heeft afgerond. De populaire Shazam-app wordt gebruikt om muziek te herkennen en songteksten te bekijken en is binnenkort reclamevrij te gebruiken door iedereen.

De Shazam-app wordt elke maand gebruikt door meer dan 100 miljoen mensen om muziek te herkennen, songteksten te bekijken en de muziek te ontdekken die artiesten zelf 'shazamen'. Shazam is wereldwijd meer dan 1 miljard keer gedownload en de Shazam-app wordt dagelijks meer dan 20 miljoen keer gebruikt om nummers te herkennen. Met Shazam, pionier op het gebied van muziekherkenning, kunnen mensen video, audio of gedrukte content op allerlei devices en media ontdekken, gebruiken en delen. Ook zorgt Shazam ervoor dat muziekliefhebbers hun favoriete artiesten kunnen volgen en hun ontdekkingen kunnen delen.

Apple

Apple maakt dus vandaag bekend dat de overname van Shazam is afgerond en binnenkort zonder reclame beschikbaar voor alle gebruikers. “Apple en Shazam hebben samen een lange geschiedenis. Shazam was als een van de eerste apps beschikbaar toen de App Store werd geïntroduceerd en is uitgegroeid tot favoriete app van muziekliefhebbers over de hele wereld”, aldus Oliver Schusser, Vice President van Apple Music bij Apple. “We delen onze liefde voor muziek en innovatie, en daarom is het fantastisch dat we onze teams kunnen samenbrengen om gebruikers op nog meer manieren muziek te laten ontdekken, muziek te laten ervaren en van muziek te laten genieten.”