Onlangs toonde Ziggo de Horizon 4, een mediabox met 4k- en hdr-ondersteuning die volgend jaar verschijnt. De komende maanden testen wij het apparaat, lees hier alvast meer info.

Afgelopen week vond de Tech Summit plaats in Amsterdam, georganiseerd door Liberty Global, moederbedrijf van Ziggo. Tijdens dit event presenteerde Ziggo een nieuwe mediabox: de Horizon 4. Deze moet in 2019 in de Nederlandse huiskamers verschijnen.

Horizon 4

Tijdens het event vertelde onder andere Mark Giesbers, VP Entertainment bij Liberty Global, het een en ander over deze nieuwe mediabox en was deze ook te zien. Zo is de Horizon 4 een stuk kleiner, zuiniger en stiller dan de huidige mediaboxen en lijkt qua hardware op de V6-box die in Engeland al door zo'n twee miljoen consumenten wordt gebruikt. Indien Netflix- en YouTube-video's in 4K zijn opgenomen, kun je met de Horizon 4 ook deze video's in 4K bekijken, als je maar een 4K-tv hebt natuurlijk. Hij beschikt niet over een ingebouwde harde schijf: alle programma's die je opneemt, worden opgeslagen in de cloud. Verder kan hij overweg met Dolby Digital-audio, Dolby Atmos wordt niet ondersteund.

Interface en afstandsbediening

Ziggo heeft geprobeerd qua software, interface en afstandsbediening niet teveel te veranderen, maar de gebruiker het wel gemakkelijker te maken. De interface ziet er overzichtelijker uit en er is veel aandacht voor samenwerking tussen tv en andere apparaten zoals tablet en smartphone. Kijk je bijvoorbeeld thuis een programma terug op je tv, dan kun je dit programma via de Ziggo Go-app eenvoudig naar je smartphone/tablet 'sturen' en die gaat dan verder waar jij bent gebleven. Zo kun je eenvoudig en gemakkelijk buitenshuis verder kijken. Verder beschikt de rf-afstandsbediening over minder knoppen, maar wel over een microfoon voor spraakbesturing.