Samsung introduceert in oktober de Galaxy A7 (adviesprijs € 349), voorzien van een driedubbele camera en opmerkelijk: vingerafdruklezer aan de zijkant.

De Galaxy A7 van Samsung is om meerdere redenen een interessant toestel. Natuurlijk, hij heeft een mooi 6inch super-amoled scherm met Infinity Display, dus volop scherm. En films, video’s en series worden nog beter met Dolby Atmos-geluid, dat wel alleen wordt ondersteund bij gebruik met koptelefoons. En ook als het op stijl aankomt, loopt de Galaxy A7 voorop. En het premium ontwerp van glas is natuurlijk ook mooi en prettig in de hand liggend. Interessant is vooral dat de Samsung Galaxy A7 een vingerafdruklezer aan de zijkant heeft. We zijn hier benieuwd naar, omdat het toetsel zodanig dun is dat je niet zomaar even je vingerafdruk te lezen is. Binnenkort gaan we deze Galaxy A7 reviewen en lees je op deze site onze bevindingen.

Driedubbele camera

Samsung legt verder de focus op de driedubbele camera van de Galaxy A7. Zo geeft Samsung zelf het volgende aan en zullen wij dit natuurlijk gaan testen:
• Mis nooit meer momenten met de 8 MP 120⁰ Ultra Wide Lens. Met dezelfde kijkhoek als het menselijk oog leg jij precies vast wat je ziet in onbeperkte breedbeeldfoto’s.
• Met de 24 MP Lens, 5 MP Depth Lens en Live Focus heb jij controle over de scherptediepte. Daarmee creëer je prachtige portretten met altijd de juiste hoeveelheid ‘bokeh’.
• Maak heldere foto’s in lichte én donkere omstandigheden. De 24 MP Lens van de Galaxy A7 laat automatisch meer licht binnen door bij weinig licht vier pixels te combineren tot één pixel.
• De Galaxy A7 haalt het beste uit elke scène. Samsungs intelligente Scene Optimizer herkent onderwerpen en past kleur, contrast en helderheid automatisch aan. Er zijn 19 categorieën beschikbaar: eten, portretten, bloemen, indoorscènes, dieren, landschappen, planten, bomen, lucht, bergen, stranden, zonsop- en ondergangen, waterkanten, straatscènes, nachtscènes, watervallen, sneeuw, vogels en tekst.
Met de 24 MP camera en LED-flash aan de voorkant maak je heldere selfies. Neem selfies met een bokeh-effect met Selfie Focus en imiteer studioverlichting met Pro Lighting Mode. Of voeg een persoonlijke touch toe met AR Emoji of filters.

Beschikbaarheid en prijs

De Samsung Galaxy A7 is vanaf oktober verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en goud. De verkoopadviesprijs bedraagt € 349,-.