Op 3 december is de PlayStation Classic beschikbaar, een miniatuur-spelcomputer met de look van de originele PlayStation verkrijgbaar o.a. in Europa voor een adviesprijs van € 99,99. Hij is voorzien van 20 originele games, maar softwaretitels kunnen niet door te downloaden of op een andere manier worden toegevoegd. Ook randapparatuur voor de PlayStation, zoals geheugenkaarten, kan niet met de PlayStation Classic worden gebruikt.

Op 3 december 1994 maakte de originele PlayStation zijn debuut in Japan en had door zijn belangrijke innovaties, zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van cd-roms, een grote invloed op de game-industrie in de jaren 90 en later.

Playstation Classic: ontwerp

Het ontwerp van de ongeveer 170 gram wegende PlayStation Classic komt overeen met die van PlayStation, waaronder de toetsenindeling, controllers en de look(*1), maar met zijn miniatuurformaat is deze versie 45% kleiner dan de originele console. Hij is voorzien (*2) van 20 vooraf geladen PlayStation-games(*3) zoals Final Fantasy VII, Jumping Flash!, R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 en Wild Arms. PlayStation Classic past perfect bij zowel de nostalgische PlayStation-fans die veel plezier hebben beleefd met de originele PlayStation als gamers die PlayStation nog niet kennen en die de klassieke PlayStation-games uit de jaren 90 willen ontdekken.
PlayStation Classic wordt geleverd met een hdmi-kabel voor verbinding met externe displays, zoals tv-monitors, en een usb-kabel(*4) voor aansluiting op een usb AC-adapter (apart verkrijgbaar) voor voeding via een stopcontact. Er zijn vier usb-aansluirtingen en twee controlleraansluitingen. Op bepaalde ondersteunde titels kunnen gebruikers met of tegen hun vrienden spelen met de twee controllers die worden meegeleverd.

PlayStation Classic
Productcode Europa: SCPH-1000R
Releasedatum: 3 december 2018
Adviesprijs: € 99,99
Meegeleverd: PlayStation®Classic, 2 controllers, hdmi-kabel, usb-kabel(*4) en documentatie

Specificaties 
Productnaam: PlayStation Classic
Productcode: SCPH-1000R-serie
Video-uitvoer: 720p, 480p
Audio-uitvoer: lineaire PCM
Invoer/uitvoer: hdmi-uitgangsaansluiting
Usb-aansluitingen (Micro-B): 4
Controlleraansluitingen: 2
Vermogen: DC 5 V / 1,0 A
Maximaal nominaal vermogen: 5 W
Externe afmetingen: ca. 149 x 33 x 105 mm (breedte x hoogte x diepte) (zonder controllers)
Gewicht console: ca. 170 g
Controller: ca. 140 g
Bedrijfstemperatuur 5 ℃ tot 35 ℃

(*1) Het ontwerp van de buitenste verpakking verschilt per regio waarin het product wordt verkocht.
(*2) Titelaanbod kan verschillen per regio waarin het product wordt verkocht.
(*3) Softwaretitels kunnen niet door te downloaden of op een andere manier worden toegevoegd. Randapparatuur voor PlayStation, zoals geheugenkaarten, kan niet met de PlayStation Classic worden gebruikt.
(*4) Een commercieel verkrijgbare usb AC-adapter (apart verkrijgbaar) is nodig om dit systeem te kunnen gebruiken. Gebruik een AC-adapter die uitvoer van 5 V, 1,0 A USB (type A) ondersteunt. Er is echter geen garantie dat alle AC-adapters compatibel zijn met het systeem.