Vanaf maandag 10 september zijn de Huawei M5 lite en T5 verkrijgbaar in Nederland. De Mate 5 lite heeft een strak design en wordt gekenmerkt door een sterke batterij, terwijl de T5 MediaPad hoge ogen gooit met zijn lage gewicht: slecht 460 gram.

M5 lite MediaPad
De Huawei MediaPad M5 lite biedt dankzij een batterijcapaciteit van 7500 mAh tot elf uur lang onafgebroken kijkplezier. Wanneer de batterij op dreigt te raken is deze, dankzij de Quick Charge-technologie, binnen enkele uren weer opgeladen. Voor een mooi geluid heeft de M5 lite vier Harman Kardon-luidsprekers. Het apparaat kan ook snel en eenvoudig worden ontgrendeld met een vingerafdruk - voor een snelle toegang tot je favoriete serie.

T5 MediaPad
De ultradunne metalen behuizing van de Huawei MediaPad T5 is slecht 7,8 millimeter dik. Hierdoor is de tablet niet alleen heel mooi om te zien, de T5 is ook met zijn 460 gram erg licht. Dit maakt dat de T5 MediaPad lekker in de hand ligt voor nog meer gebruiksgemak. De T5 heeft een batterijcapaciteit van 5100 mAh, waarmee je meer dan zeven uur zorgeloos kan internetten.

Kracht en beeldkwaliteit
De M5 lite en T5 zijn beiden uitgerust met de Huawei Kirin 659 octa-core processor voor heel snelle prestaties. De 10,1inch (25,6 cm) schermen van beide tablets hebben een Full HD-resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablets zijn voorzien van de Eye Care-modus, een functie die de hoeveelheid blauw licht in het scherm vermindert, wat beter is voor je ogen. De geïntegreerde IPS-technologie zorgt ervoor dat de kleuren op het scherm scherp zijn – vanuit bijna elke hoek. De Huawei M5 lite MediaPad is uitgerust met een werkgeheugen van 3 GB RAM en 32 GB aan opslagcapaciteit. De Huawei T5 MediaPad komt in twee uitvoeringen: een versie met 2GB werkgeheugen en een harde schijf van 16GB en een versie met 3GB RAM en een opslagcapaciteit van 32GB. De M5 lite en T5 draaien op het Android 8 en EMUI 8.0 besturingssysteem.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei MediaPad M5 lite is vanaf 10 september verkrijgbaar in de kleur Space Gray bij de Media Markt, Bol.com, Coolblue en Belsimpel. De Huawei MediaPad M5 lite is verkrijgbaar vanaf € 299,- (wifi-only) en € 349,- (LTE).
De Huawei MediaPad T5 is vanaf 10 september verkrijgbaar in de kleur zwart bij de Media Markt, Bol.com, Coolblue en Belsimpel. De Huawei MediaPad verkrijgbaar vanaf € 199,- (wifi-only) en € 249,- (LTE) voor de 2GB RAM en 16GB uitvoering. De uitvoering met 3 GB RAM en 32 GB is verkrijgbaar voor € 229,- (wifi-only) en € 279,- (LTE).