Hyper introduceert ‘s werelds eerste draadloze snellader met geïntegreerde usb-c hub. De combinatie van draadloze snellader en usb-c hub met acht verschillende poorten is geschikt voor zowel Apple- als Android-toestellen.

Voor Android-toestellen bestaan draadloze telefoonladers al langer, maar sinds de komst van de iPhone 8 en X is er een grote groep gebruikers bijgekomen. Echter, de ene draadloze lader is de andere niet. De draadloze laders die gemaakt zijn voor Android-toestellen van merken als Samsung en Huawei, werken met 5 of 10 watt om snel te kunnen laden, maar de iPhone heeft 7,5 watt nodig. Wanneer een iPhone op een draadloze lader voor Android-toestellen wordt gelegd, dan schakelt de beveiliging het snelladen uit en zal de telefoon alleen langzaam opladen.

Uitdaging voor Apple-laders

Een tweede uitdaging voor Apple-laders, is de warmte die ontstaat bij draadloos laden. Als de temperatuur te hoog wordt, raken iPhones oververhit, waardoor bepaalde functionaliteiten als gezichtsherkenning niet meer goed werken. Apple raadt bovendien aan om een speciale frequentie te gebruiken in de laders om de verbinding met de telefoon en de snelheid te optimaliseren. Het Qi-gecertificeerde laadgedeelte van de HyperDrive Charge&Hub voldoet aan alle eisen die Apple stelt aan draadloos snelladen voor de iPhone. De lader kan echter ook Android-telefoons laden op 5, 10 of 15 watt, waarmee hij geschikt is voor alle telefoons met een snellaadfunctie.

Usb-c

Alle nieuwe MacBooks en veel nieuwe laptops maken uitsluitend gebruik van usb-c-aansluitingen. Omdat veel mensen nog gebruikmaken van randapparatuur die niet over een usb-c-aansluiting beschikt, zoals beeldschermen, usb-muizen of camera’s, is er een grote behoefte aan usb-c hubs die in deze aansluitingen voorzien. Naast de gecertificeerde draadloze snellader, biedt de Charge&Hub een uitgebreide usb-c hub met maar liefs acht verschillende poorten, waaronder een 4k HDMI-aansluiting, een Gigabit Ethernet-aansluiting, drie USB-A 3.1 gen 1-aansluitingen, een sd-kaartlezer en een usb-c-poort met laadfunctie tot 100 watt. Dat maakt de HyperDrive Charge&Hub een prettige alles-in-één oplossing als je werkt met een MacBook Pro of een laptop met alleen een usb-c-aansluiting werkt.

Prijs en beschikbaarheid
De Charge&Hub heeft een handzaam formaat (ongeveer zo groot als een iPhone X) en per direct beschikbaar voor €159,99 bij onder andere Coolblue, Bol.com en Media Markt.