Samsung kondigt op 9 augustus een nieuw Galaxy-apparaat aan, lees hier waarom het de Note 9 is.

Samsung heeft uitnodigingen verstuurd voor de bekendmaking van een nieuw Galaxy-apparaat. Op donderdag 9 augustus 2018 om 17:00 uur Nederlandse tijd vindt Samsung Galaxy Unpacked 2018 plaats in het Barclays Center in Brooklyn, New York. Via www.samsung.com/nl kun je het evenement zelf live volgen.

Samsung Galaxy Note 9
In de uitnodiging noemt Samsung de Note 9 niet met naam, maar er zijn twee aanwijzingen om te denken dat het de Galaxy Note 9 is. Zo laat de afbeelding een Note-stylus zien. Bovendien is de timing (9 augustus voor de Note 9) natuurlijk ook een duidelijke aanwijzing. Overigens lijkt de gele kleur te wijzen op een nieuwe kleur voor het nieuwe vlaggenschip.

In-display vingerafdrukscanner

Qua verbeteringen is de upgrade van de Note 8 naar de Note 9 waarschijnlijk vergelijkbaar met die van de Galaxy S8 naar de S9. Ga dus bijvoorbeeld uit van een sterk verbeterde camera. Aangezien Samsung echter ook de Note-lijn gebruikt als platform voor hardware-experimenten, is het waarschijnlijk dat we een aantal andere toevoegingen zullen zien. Zo wordt er tijden reikhalzend uitgekeken naar een vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. We houden je op de hoogte.