Het Chinese Oppo is wellicht relatief onbekend, maar is qua smartphonemerk volgens IDC wereldwijd wel nummer 4 en komt naar Nederland.

Smartphones van Oppo kenmerken zich door een goede prijs-kwaliteitverhouding en Oppo is zeker geen trendvolger. De Oppo Find 5 was namelijk een van de eerste smartphones met een 1080p-scherm en de N1 beschikt zelfs over een aanraakgevoelige oppervlakte op de achterkant van de smartphone. Oppo was ook eerste merk dat smartphones lanceerde met 5MP en 16MP frontcamera's, met de gemotoriseerde roterende camera, de Ultra HD-functie en de 5x Dual Camera Zoom-technologie. Mede daardoor zijn Oppo-smartphones niet onbekend in Nederland, maar waren ze vooralsnog alleen online te bestellen. Daar komt echter verandering in.

Naar Nederland
Het Chinese techbedrijf Oppo kondigde namelijk deze week de komst naar Europa aan. Samen met Spanje, Frankrijk en Italië worden in Nederland de eerste Oppo-telefoons gelanceerd. De eerste vestiging van ons land wordt geopend in Rotterdam, maar helaas is nog onbekend wanneer dit zal zijn. Als antwoord op onze vraag wanneer, kregen wij te horen: “later dit jaar”.

Oppo Find X
In september zal het vlaggenschip Find X (€ 999,-) verschijnen, terwijl twee maanden eerder twee beter geprijsde modellen verschijnen. De Find X heeft een voorkant dat voor maar liefst 93,8 procent uit het scherm bestaat en laadt in no time op met de VOOC flash charging technology van Oppo. Hiermee is de batterij na een half uur al voor 75 procent opgeladen. De innovatieve Find X is uitgerust met allerlei high tech features. Zo bevat de telefoon gezichtsherkenning (face ID), waarbij de smartphone met een 25megapixel frontcamera na gezichtsherkenning ontgrendelt. De camera schuift – tijdens het nemen van een foto – binnen een halve seconde in en uit de telefoon. Wanneer de camera niet gebruikt wordt, kun je het volledige scherm gebruiken. Ook is er een feature om met het eigen gezicht emoji’s te maken.
In samenwerking met Lamborghini wordt de Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition op de markt gebracht, voor de écht snelle smartphonegebruikers.