Acer presenteerde gisteren op hun next@acer-event in New York twee nieuwe gaming notebooks: de Predator Helios 500 en de Predator Helios 300 Special Edition.

Acer neemt de gaming markt al jaren serieus en levert dus puike apparaten voor gamers af. Tijdens next@acer toonde Acer hun nieuwste gaming notebooks, de Predator Helios 500 en Helios 300 Special Edition. Wij namen alvast een kijkje. 

Predator Helios 500

De Predator Helios 500 is ontworpen voor die-hard gamers, want aan boord bevindt zich ongelooflijke hardware. De Helios 500 is maximaal uitgerust met overklokbare 8e generatie Intel Core i9+ processors en een overklokbare NVIDIA GeForce GTX 1070 grafische kaart. Het Intel Optane-geheugen zorgt voor betere reactie- en laadtijden, terwijl de ultrasnelle NVMePCIe SSDs, de Killer DoubleShot Pro netwerkkaart en het werkgeheugen van maximaal 64 GB de actie op gang houden en de Helios 500 de ideale gaming notebook maken voor grafisch intensieve AAA-titels en live-streaming.

Daarnaast zorgen de prima heldere, levendige 17,3”, 4K UHD of FHD IPS-beeldschermen met een verversingsfrequentie van 144 Hz voor tear-free gamen zonder vervorming. NVIDIA G-SYNC wordt ondersteund op zowel het ingebouwde beeldscherm als op externe monitoren voor een soepele tear-free weergave zonder stotteren. Voor wie volledig in de game wil opgaan: de dubbele Thunderbolt-poorten, het beeldscherm en HDMI 2.0 poorten bieden ondersteuning voor maximaal 3 externe monitoren. Twee luidsprekers, een subwoofer, Acer TrueHarmony en de Waves MAXXAudio technologie leveren verder een mooie geluidskwaliteit met 3D-audio door Waves Nx.

Koeling

De Helios 500 blijft koel met twee van Acers eigen metalen AeroBlade 3D-ventilatoren en vijf heat pipes waarmee koele lucht naar de kerncomponenten wordt geleid en tegelijkertijd de warme lucht wordt afgevoerd. De ventilatorsnelheid kan met behulp van de PredatorSense-app worden geregeld en aangepast. Het verlichte RGB-toetsenbord is voorzien van vier verlichtingszones met ondersteuning tot 16,8 miljoen kleuren. De anti-ghosting technologie zorgt voor optimale controle bij de uitvoering van complexe opdrachten en combinaties die met behulp van vijf speciaal programmeerbare toetsen kunnen worden vastgelegd.Met behulp van de Acer PredatorSense-app kunnen de vitale instellingen van de notebook via een centrale interface worden beheerd, waaronder overklokken, verlichting, sneltoetsen, temperatuur en de ventilatorsnelheid.

Predator Helios 300 Special Edition

De goedkopere Helios 300 gaming serie wordt uitgebreid met een Special Edition model dat is voorzien van een volledig wit aluminium chassis met gouden accenten. Deze uitvoering werd door de aanwezige jourmalisten zeker gewaardeerd. De Helios 300 Special Edition (PH315-51) zorgt met het 15,6” FHD IPS-beeldscherm met verbeterde 144 Hz verversingsfrequentie dat je lekker vlot kunt gamen. De hoge verversingsfrequentie verkort de tijd die nodig is om de frames te renderen en vermindert de invoervertraging, waardoor jij als gamer kunt genieten van een uitstekende in-game ervaring. Deze laptop wordt aangedreven door maximaal een 8e generatie Intel Core i7+ processor, een overklokbare NVIDIA GTX 1060 grafische kaart, maximaal 512 GB PCIe Gen 3 NVMe solid state drive en een harde schijf van maximaal 2 TB.

De Helios 300 Special Edition is ook leverbaar met maximaal 16 GB DDR4 geheugen dat kan worden uitgebreid tot 32 GB. Het Intel Optane geheugen zorgt voor snelle toegang tot de informatie en verbetert de algemene reactiesnelheid van het systeem. Daarnaast zorgt Gigabit Ethernet voor snelle verbindingen via de kabel, terwijl de nieuwste Intel Wireless-AC 9560 802.11ac Gigabit WiFi technologie snelheden biedt tot 1,73 Gbps bij gebruik van 160 MHz kanalen (Dual-Band 2,4 GHz en 5 GHz).

De Helios 300 Special Edition is bovendien uitgerust met twee van Acers ultradunne (0,1 mm), volledig metalen AeroBlade 3D-ventilatoren. Deze ventilatoren zijn ontworpen met behulp van geavanceerd aerodynamisch inzicht en leveren een superieure luchtstroom om het systeem koel te houden. De ventilatoren kunnen met behulp van de Acer PredatorSense app worden geregeld in drie modi:

1. Coolboost modus: voor games die zwaar laden, voor renderen en streamen, en bij zwaar videogebruik
2. Normale modus: voor productiviteitstools, zoals Microsoft Office
3. Stille modus: voor browsen en online chatten

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Predator Helios 500 gaming notebook zal beschikbaar zijn vanaf juli in de Benelux voor prijzen vanaf € 2199,-.De Acer Predator Helios 300 gaming notebook zal beschikbaar zijn vanaf september in de Benelux vanaf € 1699,-.