In New York pakte Acer flink uit met veel nieuwe producten en PC-Active was erbij. Lees hier over de Swift 5 en de Chromebooks.

CEO Jason Chen van Acer liet op de jaarlijkse Global Press Conference in New York zien dat Acer flink aan de weg timmert. Al vele jaren staat design hoog in het vaandel bij Acer en dat was vandaag ook te zien.  

Swift 5

Zo is de Swift 5 een stijlvolle laptop met een full-hd 15,6inch IPS1 touchscreen en Windows 10. Ben je veel onderweg, dan weet je dat gewicht belangrijk is. Deze laptop weegt minder dan een kilo, dus dat zit goed. Ook de ultradunne randen van nog geen 6 mm en de batterijduur van een werkdag vallen op. Verder beschikt hij over een 256 of 512 GB SSD, maximaal 16 GB DDR4-geheugen en een Intel-processor. De prijzen en beschikbaarheid voor de Benelux  zijn nog niet bekend.

Chromebooks

Acer heeft sinds 2012 al 10 miljoen Chromebooks verkocht en komt nu o.a. met een Chromebook Tab 10 en de Chromebook Spin 15. Deze mooi vormgegeven laptop is uitgerust met 360graden scharnieren en een full-hd 15,6inch beeldscherm. Dankzij deze scharnieren kun je het beeldscherm helemaal draaien en en deze laptop gebruiken als een tablet. Opvallend zijn verder de omhooggerichte luidsprekers en het Corning Gorilla Glass touchpad waarmee je gemakkelijk kunt navigeren. Andere specificaties zijn het gewicht van 2,1 kilo, een batterijduur van 13 uur en via Chrome OS heb je toegang tot Gmail, Google Docs et cetera. In de Benelux zal de Chromebook Spin 15 beschikbaar zijn vanaf juli voor prijzen vanaf 449 euro.