Met Onyx lanceert Samsung een bioscoopscherm met LED-beeldkwaliteit en surround sound van Harman.

Thuis heb je waarschijnlijk al een mooi scherp beeld op je tv, in de bioscoop is dat helaas niet altijd het geval. Samsung wil dat veranderen met de Onyx, een bioscoopscherm waarvoor geen projector nodig is. Dankzij het LED-display met diepe, realistische zwarttinten en audio van Harman moet de bioscoopbeleving (nog) intenser worden, waarvan je hier een promofilm van de Onyx ziet. De onthulling van Onyx komt precies een jaar nadat Samsung het eerste Cinema LED-display onthulde tijdens CinemaCon 2017. Het eerste Onyx-scherm werd vorige week onthuld in een bioscoop in Hollywood. Vanaf nu dragen alle zalen die gebruikmaken van Samsungs verbeterde schermen de titel ‘Samsung Onyx Theater’.

Next Generation bioscoopbeleving
Samsung Onyx is beschikbaar in afmetingen van 5 tot 10,3 meter breed. Daarmee past het scherm probleemloos in iedere bioscoopzaal. Zonder dat er nog een projector aan te pas komt, verzorgt de Onyx volgens Samsung mooie visuele kwaliteit en betrouwbare prestaties. Het 4K-model is ‘s werelds eerste door Digital Cinema Initiatives (DCI) gecertificeerde LED-bioscoopscherm. LED en High Dynamic Range (HDR) maken van de bioscoopervaring van Samsung Onyx de nieuwe standaard. Ook voor liefhebbers van 3D is de Samsung Onyx een grote verbetering. Door grotere helderheid en levensechte, stabiele kleuren wordt de content realistischer. De kleinste visuele details komen overtuigend naar voren en de ondertiteling is loepzuiver.

Ook in de Benelux?

Afgelopen week opende het eerste Onyx Theater in de VS in Hollywood in samenwerking met Moving Image Tech (MIT). Recent kondigde Samsung ook al samenwerkingen aan met Golden Screen Cinemas (het grootste bioscoopbedrijf van Maleisië met 35 theaters en 328 schermen) en Cineplexx Cinemas (met 171 schermen de grootste van Oostenrijk). Beide partijen openen hun eerste Samsung Onyx Theaters in de loop van dit jaar in Kuala Lumpur en Wenen. Samsung wil de Onyx ook hier graag introduceren, aldus Evert Van Camp, Country Director IT Display van Samsung Benelux: “We kijken ernaar uit om bioscoopeigenaars en -bezoekers kennis te laten maken met deze baanbrekende nieuwe technologie.” Mocht hierover meer bekend worden gemaakt, dan kun je dat op deze site lezen.