Nest kondigt vandaag de Europese lancering aan van de Nest Cam IQ outdoor beveiligingscamera.

Naast de al bekende beveiligingscamera’s Nest Indoor en Outdoor verschijnt nu ook de Nest Cam IQ outdoor beveiligingscamera met een prijs van € 379,-. De Nest Cam IQ outdoor is sabotagebestendig en heeft een netsnoer dat veilig op een gewoon binnenstopcontact kan worden aangesloten.

Slimme camera

Volgens Nest biedt deze camera haarscherpe videobeelden en intelligente functies om je van belangrijke en praktische informatie te voorzien. Zo laat hij bijvoorbeeld niet alleen weten wanneer hij een onbekende in de tuin ziet, maar is hij ook slim genoeg om het verschil te zien tussen een persoon en de kat van de buren, waardoor hij een precieze melding kan afgeven. Wanneer de camera een persoon opmerkt, stuurt hij een persoonsmelding naar je mobiel. De camera zoomt automatisch in en blijft de persoon volgen, zodat je beter ziet wat hij of zij doet. Voor videostreams, video-opnamen en mobiele meldingen heb je wel een werkende wifi- en internetverbinding nodig. Met een abonnement op Nest Aware kan hij je zelfs via een melding laten weten of het een vriend of gezinslid is, of iemand die je niet kent.

Volgens Nest beschikt de Nest Cam IQ outdoor verder over:  

- Video van hoge kwaliteit. Net als de indoorversie is de Nest Cam IQ outdoor voorzien van Supersight dat je met de digitale 4K-sensor, HDR en HD-video (1080p) tot 12x laat inzoomen. Zo krijg je een scherper beeld van een bepaald gebied, bijvoorbeeld je tuin. Hij kan ook automatisch inzoomen op iemand die naar je huis loopt. Je krijgt dan een volgshot in close-up te zien met een breed gezichtsveld van 130°. En als het donker is, wordt het hele gebied gelijkmatig verlicht door de infrarood-leds van Nachtzicht.

- Robuust ontwerp. De Nest Cam IQ outdoor is met zijn IP66-classificatie zeer weerbestendig en robuust genoeg om regen, sneeuw en storm te weerstaan. En af en toe besproeien met de tuinslang kan ook geen kwaad. Het netsnoer kan worden weggewerkt, dus er kan niet met de camera worden geknoeid en hij zit stevig vast aan je huis.

- Zichtbare en hoorbare diefstalpreventie. Schrik ongewenste bezoekers af met de krachtige luidspreker (15 keer zo sterk als die van de Nest Cam Outdoor) en de functie Paten en luisteren in HD. Wanneer je via de app praat, gaat de lichtring van de Nest Cam IQ outdoor pulseren om de aandacht van de ongewenste gast naar de camera te trekken.

- Ingebouwde beveiliging. De Nest Cam IQ outdoor wordt aangesloten op het stopcontact. Dit betekent dat je dag en nacht continu live HD-beelden (1080p) kunt krijgen op je mobiel, tablet of laptop. Videobeelden worden op het apparaat versleuteld via een veilige 128-bits AES-verbinding met TLS/SSL. En authenticatie in twee stappen biedt optionele extra beveiliging van je Nest-account. Dankzij de over-the-air updates wordt je camera automatisch geüpdatet[2].

Meer specificaties volgens Nest

- Persoonsmeldingen. Wanneer de Nest Cam IQ outdoor een persoon ziet (in plaats van een huisdier, plant of een schaduw op de muur), kan hij een speciale melding sturen met een ingezoomde foto op maat.

- Supersight. Als je in de app kijkt wat er gebeurt, zie je tegelijkertijd een 130-graden breed overzicht van het gebied en de volgfunctie met close-upweergave van de waargenomen persoon, allemaal in HD. Dit betekent dat je de details én het grotere geheel van een opname kunt zien.

- Activiteitsmeldingen. Je Nest Cam neemt tot 2,6 miljoen frames per dag op in Full HD. Te veel om even doorheen te lopen. De innovatieve Beeldlijn-algoritmen van de Nest Cam IQ outdoor selecteren de meest relevante beelden. Zo kun je de gebeurtenissen van de dag snel en naadloos bekijken, zonder ook maar iets te missen. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke beelden voor je op en zoomt in op de actie, waardoor je niet alles zelf hoeft door te spitten. Je kunt een melding krijgen met een momentopname, zodat je ziet wat er is gebeurd, zelfs als je de melding hebt gemist. In de Nest-app heb je drie uur geschiedenis met momentopnamen.

Prijzen, beschikbaarheid en installatie

De Nest Cam IQ outdoor is nu verkrijgbaar voor € 379 op www.nest.com/eu en in winkels in Europese landen waar Nest-producten worden verkocht. Als je de installatie van de Nest Cam IQ outdoor liever aan een expert overlaat, kun je hier een Nest Pro-installateur vinden die je camera installeert en configureert.