Samsung lanceert met de nieuwste versie van de BioActive Sensor, die beschikbaar komt op de volgende Galaxy Watch, meer gepersonaliseerde wellness-tools en extra nauwkeurige gezondheidsmetingen [1].

De nieuwe BioActive Sensor is essentieel voor het bieden van betere preventieve gezondheidsfuncties op de komende Galaxy Watch. De sensor werd door Samsung op drie manieren verbeterd: betere fotodiodes, meerdere kleuren leds en een betere verdeling van de leds over de sensor.
De prestaties van de fotodiodes zijn meer dan verdubbeld, waardoor het aantal benodigde fotodiodes kon worden verminderd van acht naar vier. Hierdoor blijft er ruimte over voor de extra kleuren-eds. De nieuwe sensor heeft blauwe, gele, violette en ultraviolette leds, naast een groter aantal groene, rode en infrarode leds. Deze innovatieve technologie maakt nieuwe manieren van gezondheidsmonitoring mogelijk op wearables.

Grotere nauwkeurigheid en nieuwe vormen van preventieve gezondheidsfuncties
De betere verdeling van groene, rode en infrarode leds zorgt voor nog preciezere metingen. De nieuwe BioActive Sensor meet onder meer de hartslag, de slaapkwaliteit, de bloeddruk [2], de zuurstofniveaus in het bloed en de stressniveaus [3]. Zelfs het meten van de hartslag tijdens intensieve trainingen is met 30% verbeterd ten opzichte van de vorige versie.
Dankzij de nieuwe leds en de speciaal ontworpen fotodiodes kunnen trends beter worden voorspeld en kunnen gebruikers preventief stappen ondernemen om hun gezondheid te verbeteren. Bijvoorbeeld met de Advanced Glycation End Products (AGEs) Index [4], die een indicatie geeft van de metabolische gezondheid en de biologische veroudering. AGEs worden sterk beïnvloed door levensstijl en eetgewoonten. De index biedt een momentopname van de biologische leeftijd, zodat gebruikers goed geïnformeerd kunnen werken aan een gezondere toekomst.

De AGEs Index is slechts een van de vele nieuwe functies die beschikbaar komen op de volgende Galaxy Watch, waarover binnenkort meer.

1. Vergeleken met Galaxy Watch6.
2. De Blood Pressure-functie is alleen beschikbaar in bepaalde markten. Om de nauwkeurigheid te garanderen, dienen gebruikers hun apparaat elke vier weken te kalibreren met een traditionele bloeddrukmanchet. De BP-app kan geen diagnose stellen van hoge bloeddruk, andere aandoeningen, of tekenen van een hartaanval detecteren. Deze app kan alleen worden gebruikt vanaf 22 jaar. Niet bedoeld om traditionele diagnose of behandeling door een gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te vervangen.
3. De beschikbaarheid van functies kan per markt verschillen. De Galaxy Watch is uitsluitend bedoeld voor algemene wellness- en fitnessdoeleinden. Niet bedoeld voor gebruik bij de detectie, diagnose of behandeling van een medische aandoening of ziekte.
4. AGEs Index-monitoring zal beschikbaar zijn op de nieuwe Galaxy Watch reeks. De Galaxy Watch gebruikt lichtsensoren die binnen de door IEC62471 opgestelde veiligheidsvoorschriften werken. Mensen met een lichtgevoelige huid kunnen echter bijwerkingen krijgen, zoals huidverkleuring of huiduitslag. Vermijd het gebruik van deze functie als u symptomen van lichtgevoeligheid ervaart. AGEs Index-monitoring is alleen bedoeld voor fitness en wellness, niet voor de diagnose en behandeling van welke medische aandoening dan ook. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, raadpleeg dan een arts.