Samsung, Cheil Benelux, Elitac Wearables, Bruut Amsterdam en sneakerontwerper Roel van Hoff ontwikkelen samen de Shortcut Sneaker waarmee je al dansend jouw telefoon kunt bedienen. En deze kun je winnen!

Samsung lanceert in samenwerking met Cheil Benelux, Elitac Wearables, Bruut Amsterdam, en sneakerontwerper Roel van Hoff een opvallende sneaker met de Shortcut Sneaker. Met verschillende bewegingen kun je bepaalde acties op je telefoon uitvoeren. Het concept werd ontwikkeld om het leven niet alleen efficiënter, maar vooral ook leuker te maken. Check hier de video van de Samsung Shortcut Sneaker.

Move your feet to control your phone
Het concept is simpel: doe een bepaalde move met je sneakers en je Samsung-telefoon reageert. De verschillende bewegingen corresponderen met acties op je telefoon. Zo kun je door te dansen bellen of muziek afspelen met de moonwalk. Samsung ontwikkelde deze Limited Edition sneaker speciaal voor zijn Members fanbase: een world’s first gadget, waar maar zes paar van bestaan.

Galaxy design
Sneakerontwerper Roel van Hoff creëerde een uniek design, geïnspireerd op de Galaxy en het heelal. In de schoen zitten materialen die doen denken aan meteorieten en supernova’s met eigen texturen en kleuren. Elk detail van de sneaker verwijst naar de Galaxy-producten van Samsung.

Sensoren
In de zool van de sneakers zitten bewegingssensoren die continu de positie ten opzichte van elkaar tracken. Vijf unieke bewegingen met de schoenen aan, triggeren vijf shortcuts. Door zoveel mogelijk mensen de dansjes honderden keren te laten uitvoeren, is het algoritme slimmer en de bewegingsherkenning nauwkeuriger geworden.

“Met techniek wordt het leven leuker, grappiger, magischer,’’ zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences bij Samsung Nederland. “Samsung maakt niet alleen innovatie om het leven efficiënter te maken, maar vooral om het te verrijken. Met een knipoog lanceren we dé sneaker van de toekomst: de Shortcut Sneaker. De sneaker waarmee je door te bewegen je telefoon kunt besturen”
Tim de Waard en Daniël Samama, Creative Directors Cheil Benelux: “Als Samsung een sneaker maakt, zijn we het aan onze stand verplicht om daar innovatie in te stoppen. Het design van Roel van Hoff maakt het sowieso al een bijzondere sneaker, maar in combinatie met deze technologie hebben we iets weten te maken dat de trouwe Samsung community hopelijk geweldig vindt. Toch best uniek: de eerste sneaker ter wereld waarmee je je vrienden kan bellen.’’

Maak kans op deze exclusieve sneakers
Om de exclusieve sneakers te bemachtigen, moet je lid zijn of worden van Samsung Members. Meedoen aan de winactie is mogelijk t/m 9 juli 2024 en de winnaars zullen bekend worden gemaakt in de week van 15 juli 2024.

Samsung Shortcut Sneaker