Healsens heeft een gezondheidsapp gelanceerd voor het detecteren van leeftijdsgerelateerde ziektes en het helpen bij obesitas. Healsens wilt hiermee het bewustzijn rond gezondheid vergroten en vroegtijdige detectie van leeftijdsgerelateerde ziektes bevorderen.

Healsens, een startup op het gebied van gezondheidstechnologie, heeft een gezondheidsapp gelanceerd met innovatieve screeningsoplossingen die leeftijdsgerelateerde ziektes detecteren en helpen bij obesitas. Met de app streeft het Hoofddorpse bedrijf ernaar om het bewustzijn rond gezondheid te vergroten en vroegtijdige detectie van leeftijdsgerelateerde ziektes te bevorderen. De app is zowel beschikbaar in de Play Store voor Android-apparaten als iOS voor iPhones.

Risicogroepen
De app houdt rekening met de risicogroep waartoe gebruikers behoren, zoals mannen boven de 40 jaar die een verhoogde kans hebben op prostaatkanker. De toepassing omvat screening op 22 van de meest voorkomende chronische ziekten, waaronder depressie en zelfmoordrisico, chronische nierziekten, en hart- en vaatziekten. De applicatie geeft persoonlijke aanbevelingen voor het verbeteren van de gezondheid.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Healsens Plan app controle

Recht op informatie
Het initiatief van Healsens komt voort uit de overtuiging dat mensen recht hebben op informatie over hun persoonlijke gezondheidsrisico’s en wat ze nu kunnen doen om chronische ziekten met al hun complicaties in de toekomst te voorkomen. Twee belangrijke problemen die Healsens aanpakt, zijn het gebrek aan bewustzijn rond potentiële medische aandoeningen en de vertraging in de detectie van ziektes als gevolg van gebrekkige preventieve programma’s. De applicatie biedt gepersonaliseerde screenings, houdt rekening met analyseresultaten, en geeft inzicht in persoonlijke gewoonten en erfelijke risicofactoren. Ook streeft de app ernaar om gebruikers proactieve stappen te laten zetten om chronische ziekten te voorkomen.

“We zijn verheugd om onze revolutionaire screeningsoplossingen te introduceren in Nederland”, zegt CEO en medeoprichter Hanna Barzakouskaya van Healsens. “Ons doel is om de fysieke leeftijd van gebruikers te verlagen en obesitasproblemen te voorkomen of aan te pakken. Onze applicatie is ontworpen om patiënten te begeleiden gedurende het verouderingsproces, waarbij hun gezondheid behouden blijft.” Via de app van Healsens kunnen gebruikers hun biologische leeftijd berekenen.

BMI verlagen tegen obesitas en diabetes
De app van Healsens is de eerste app waarmee gebruikers hun te hoge BMI te lijf kunnen gaan. Er is een taille-heupcalculator om abdominale obesitas (vetophopingen rond de taille) in te schatten. Het belangrijkste doel van deze berekeningen is om het risico op metabool syndroom en diabetes vast te stellen. Healsens heeft al bewezen resultaten voor patiënten die last hebben van ernstig overgewicht en diabetes. De app is oorspronkelijk ontwikkeld om de gezondheid te bevorderen en vertragingen in het diagnosticeren van chronische ziektes te verminderen.

Samenwerkingen
Healsens heeft partnerships gesloten met twee vooraanstaande laboratoria in Nederland, waardoor hun screenings beschikbaar zijn in Nederlandse ziekenhuizen. Het bedrijf is van plan om een integraal onderdeel te worden van verzekeringspolissen, met als doel zowel economische voordelen als verbetering van de gezondheid van hun klanten te realiseren.

Prijs en beschikbaarheid
De app van Healsens is beschikbaar in 176 landen, beschikbaar in de Play Store voor Android-apparaten als iOS voor iPhones en is bovendien gratis.

Healsens Plan app