tado onthult zijn nieuwe productassortiment tado X dat slim verwarmen eenvoudiger moet maken. Het moet slimme thermostaten en de bediening van de warmtepomp toegankelijker maken, zodat de energierekening lager wordt en er minder impact op het klimaat is.

tado° X in het kort

* tado° X is het nieuwe productassortiment van tado° en moet slim verwarmen nog toegankelijker maken voor ieder huishouden.
* Vijf nieuwe producten zijn extra eenvoudig in te stellen, te gebruiken, aan te sluiten op andere apparaten in een smart home.
* tado° verlaagt de verwarmingskosten en het verbruik met gemiddeld 22% zonder in te leveren op comfort.
* tado° X is klaar voor de toekomst met zowel Matter als Thread, wat zorgt voor een groter bereik en stabielere dekking, terwijl de transitie naar hernieuwbare energie wordt gestimuleerd.
* tado° X bevat Warmtepomp Optimizer X voor meer controle over warmtepompen en de mogelijkheid om energiebesparingen te maximaliseren.

Toegankelijker en eenvoudiger
tado° X is ontworpen om slimme thermostaten en bediening van de warmtepomp toegankelijker te maken voor miljoenen huishoudens in Europa, zodat ze zowel hun energierekening als hun impact op het klimaat kunnen verlagen.
tado° X is eenvoudig om in te stellen. Het is eenvoudig te gebruiken dankzij slimme schema’s en andere functies die klanten kunnen instellen en vervolgens vergeten. tado° X heeft een nieuw ontwerp dat al een iF Design Award heeft gewonnen en het biedt een stabieler mesh-netwerk dan Wi-Fi en met een groter bereik in grotere huizen.

De reeks nieuwe tado° X producten zijn:
* Slimme Thermostaat X
* Slimme Radiatorknop X
* Draadloze Temperatuursensor X
* Warmtepomp Optimizer X
* Bridge X

Hoe werkt tado° X?
tado° X werkt op het Thread protocol – het biedt een stabieler mesh-netwerk dan WiFi en met een groter bereik in grotere huizen. Met het tado° X-assortiment kunnen klanten voor het eerst de individuele componenten kopen die het beste passen bij hun behoeften wat betreft de setup van hun slimme verwarming. Als ze al een actief Thread mesh-netwerk hebben via een compatibele Thread border router (bijvoorbeeld Apple HomePod Mini), dan hoeven ze de Bridge X Thread border-router niet aan te schaffen. Als ze echter hun Thread mesh-netwerk vanaf nul willen opzetten, dan kunnen klanten de Bridge X Thread border-router kopen als onderdeel van een starterskit. In beide gevallen kunnen extra Bridge X’s het bereik van hun Thread mesh-netwerk in grotere huizen vergroten en het krachtiger maken.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Tado X bridge

Tado Bridge X


Matter is de nieuwe standaard voor connectiviteit die wordt gebruikt door meer dan 240 aangesloten bedrijven, waaronder Amazon, Google, Apple, Samsung, Ikea, Philips Hue en Somfy. Dit betekent dat Matter in combinatie met Thread apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren en dat tado° X-producten gemakkelijk integreren met het smart home ecosysteem van klanten.
De tado° Slimme Thermostaat X, Slimme Radiatorknop X en de Draadloze Temperatuursensor X werkt met Amazon Alexa-, Google Home- en Apple Homekit-spraakassistenten.

Slimme Thermostaat X
De Slimme Thermostaat X kan traditionele thermostaten vervangen om controle te hebben over een ketel, een zoneklep of kamers met vloerverwarming. Dit laatste maakt het de ideale metgezel voor de Warmtepomp Optimizer X om regeling in aparte ruimtes mogelijk te maken in huizen met warmtepompen voor een betere efficiëntie. De Slimme Thermostaat X is compatibel met twee soorten verwarmingsinterfaces: relay (aan/uit, mechanisch) en Opentherm (digitaal). De thermostaat kan op zichzelf worden gebruikt (met een Thread border router) of als ketelregelaar in een opstelling met meerdere Slimme Radiatorknoppen X.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Tado X slimme thermostaat

Slimme Radiatorknop X
Met het nieuwe innovatieve T-vormige ontwerp, dat compacter is en een verbeterd touchdisplay met hoge resolutie heeft, kan de Slimme Radiatorknop X de verwarming in elke kamer van het huis regelen. Hij is eenvoudig te monteren op de meeste radiatoren met een thermostaatkraan en wordt geleverd met zes adapters en een keuzeschakelaar voor eenvoudige installatie. De Slimme Radiatorknop X wordt ook geleverd met een eenvoudig uitneembare batterij die kan worden opgeladen via een USB-C-kabel, waardoor het gedoe en de kosten van het vervangen van batterijen worden vermeden en de behuizing niet van de radiator hoeft te worden losgekoppeld. De Slimme Radiatorknop X heeft ook een kinderslot.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Tado X thermostaatknop

Draadloze Temperatuursensor X
Net als de Slimme Thermostaat X kan de Draadloze Temperatuursensor X overal in een kamer worden geplaatst om de temperatuur op die plek te meten en zo het verwarmingsgedrag in te stellen. Hij kan ook worden gebruikt voor centrale controle over meerdere Slimme Radiatorknoppen X in één kamer (wat vooral handig is als de radiatoren zich op ongemakkelijke plekken bevinden) en met de Warmtepomp Optimizer X.
Dit product is een onderdeel van de Draadloze Slimme Thermostaat X-setup, in combinatie met de Wireless Receiver X wanneer dit apparaat wordt uitgebracht in september.

Warmtepomp Optimizer X
Warmtepomp Optimizer X blinkt uit door zijn samenwerking met de hoofdregelaar van de warmtepomp, zodat klanten eenvoudig slimme schema's voor verwarming en warm water kunnen instellen en temperaturen handmatig kunnen aanpassen in de tado° app.
Door Smart Radiatorknop X toe te voegen, kan de verwarming in huizen met warmtepompen per kamer individueel worden geregeld, een unieke feature van tado°.
Het kan ook gebruikt worden in combinatie met tado° Balance for Heat Pump loadshifting service en dynamische energietarieven. De Warmtepomp Optimizer X kan de warmtepomp gebruiken op momenten dat de elektriciteitsprijzen lager zijn. Dit is van toepassing op ruimteverwarming en het verwarmen van water.
Warmtepomp Optimizer X is compatibel met de belangrijkste fabrikanten in de Europese markt: Atlantic, Vaillant, Saunier Duval en Fujitsu. De ontwikkeling van compatibiliteit met andere merken gaat door na de introductie. Het kan ook werken als een Thread border router om te communiceren met de andere tado° X-producten en Matter-apparaten van derden in je huis.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Tado X warmtepomp Optimizer X

Compatibiliteit met huidige tado° V3+ apparaten
Omdat tado° X is gebouwd op een compleet nieuw en ander technisch platform dan V3+ en eerdere tado°-generaties, is het niet compatibel met deze apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid
tado° X wordt 15 mei geïntroduceerd in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, België, Zweden en Denemarken.
● Slimme Thermostaat X met Bridge X Starterskit – adviesprijs € 199,99
● Slimme Radiatorknop X met Bridge X Starterskit – adviesprijs € 159,99
● Slimme Radiatorknop X – RRP €99,99 / Slimme Radiatorknop X 4 stuks – adviesprijs € 369,99
● Draadloze Temperatuursensor X adviesprijs € 99,99
● Warmtepomp Optimizer X adviesprijs € 249,99
● Bridge X – adviesprijs € 69,99
● Slimme Thermostaat X – adviesprijs € 149,99

Tado X producten online