Western Digital breidt het SanDisk-portfolio uit met de 8TB SanDisk Desk Drive. Met de snelheid en betrouwbaarheid van een ssd kun je gemakkelijk back-ups maken en snel toegang te krijgen tot foto's, video's en andere bestanden met hoge resolutie op één handige locatie.

Nu we steeds meer digitale content krijgen en opslaan, kun je kiezen voor verschillende opslagmethoden. Zo kun je o.a. kiezen voor opslag in de cloud, op een nas of op een interne of externe harde schijf of ssd. Op dat laatste gebied is Western Digital bekend en sterk en ze kondigen nu een nieuwe ssd aan onder de naam van hun 'dochter' SanDisk. Deze 8TB SanDisk Desk Drive is de hoogste capaciteit externe desktop solid state drive (ssd) tot nu toe.

Belangrijkste kenmerken SanDisk Desk Drive:
Beschikbaar met 4TB en 8TB capaciteit voor het opslaan van foto- en videocollecties, CAD- of 3D-bestanden, grote door AI gegenereerde bestanden, muziekbibliotheken en meer.
Snellere toegang tot inhoud, zelfs voor de zwaarste bestanden zoals 8K-video's, met leessnelheden tot 1000 MB/s – tot 4x sneller dan een desktop-HDD.
Back-ups maken met ssd-snelheden met behulp van Apple Time Machine of automatisch met de meegeleverde downloadbare Acronis True Image voor Western Digital-back-upsoftware.
• Het compacte ontwerp werd bekroond met een Red Dot Design Award 2024.
Werkt standaard met Windows of macOS met exFAT-formattering, met behulp van de meegeleverde USB Type-C-kabel.

Prijs en beschikbaarheid
De 4TB SanDisk Desk Drive (richtprijs € 423,99) en 8TB SanDisk Desk Drive (richtprijs € 779,99) zijn nu verkrijgbaar in de Western Digital Store en bij geautoriseerde SanDisk-retailers, e-tailers en distributeurs.

SanDisk Desk Drive 8TB laptop