Huawei levert vaak mooie en kwalitatief uitstekende producten en dat geldt ook zeker voor de nieuwe serie Huawei Watch Fit 3 smartwatches met een sportief ontwerp en variatie aan fitness-mogelijkheiden. Lees hier de review van de Huawei Fit 3 in de licht roze versie.

Megan van der Wagt

Huawei heeft een nieuwe serie Fit-horloges uitgebracht, als opvolger van de Huawei Fit 2 Active. De Huawei Watch Fit 3 is te verkrijgen in 4 verschillende kleuren fluorelastomeren rubberen bandjes: zwart, roze, groen en moonwhite, 1 grijs nylon bandje of 1 leren bandje in de kleur parelwit. Het heeft een simpele uitstraling en 43 mm doorsnede. De smartwatch is maar 9,9 mm dun. Naast een nieuwer en modieuzer ontwerp zijn er veel verbeterpunten doorgevoerd. De smartwatches zijn compatibel met Android en iOS.

Uitvoeringen
De uitstraling van een horloge is heel wat waard en voor iedereen is er in deze serie wel een aansprekend model beschikbaar. De 43mm-varianten hebben nu een vierkant ontwerp in plaats van rechthoekig zoals de eerdere FIT-modellen en zijn leverbaar in zes verschillende varianten. Het heldere Amoled-scherm meet 1,82 inch met 480 x 480 pixels. De modellen hebben een randloos scherm met aan de zijkant een kroonwiel en knop om de smartwatch makkelijk te kunnen besturen. De wijzerplaat, er zijn talloze ontwerpen en is dus naar eigen smaak aan te passen. Het gewicht is zo’n 26 gram.

Specificaties
De besturing van de horloges wordt makkelijk gemaakt door het kroonwieltje aan de zijkant van de smartwatch. Hiermee kun je makkelijk naar het beginscherm van de watch, in-en uitzoomen en scrollen. De watch beschikt over een batterij die tot 10 dagen meegaat en bij intensief gebruik is dit 7. Er wordt een eigen lader meegeleverd. De waterbestendigheid is 5 ATM en daarmee ook geschikt voor zwemmen.
Daarnaast beschikt de Huawei Watch Fit 3 over de optie trainingen. Je kunt kiezen tussen 13 verschillende trainingen en er is een mogelijkheid om nog meer trainingen toe te voegen. De watch registreert bij de training binnen lopen bijvoorbeeld de afstand, je hartslag, de tijd, het aantal stappen, pasfrequentie en aantal verbruikte calorieën. Uiteraard moet je voor deze functies wel de Huawei Health app hebben gedownload en hier de watch aan hebben gekoppeld.

Optimalisaties
Naast de verschillende trainingen houdt de Fit 3 veel bij. Zo houdt het je slaapgegevens bij en de kwaliteit van je slaap. De watch kan je stressniveau meten en je SpO2 level, wat niet vaak voorkomt bij andere watches. Daarnaast kun je je agenda inzien, contacten toevoegen die je via de watch kunt bellen met je gekoppelde telefoon, een meerkleurige zaklamp en je kunt het weer bekijken.

Gebruik
Voor testen hadden we de beschikking over het licht roze model. Het is comfortabel te dragen en eenvoudig te bedienen via het kroonwiel rechtsboven en de Side-drukknop rechtsonder. Je krijgt daarmee zicht op de wijzerplaat en vervolgens de aanwezige apps. Je kunt van alles instellen, oefeningen uitvoeren, calorieën tracken, slaap tracken en nog veel meer dat we niet allemaal kunnen beschrijven. Het werkt snel en de gegenereerde resultaten zien er goed uit.

Conclusie
De uitstraling van deze serie horloges is simpel maar genoeg, er is veel functionaliteit, de metingen zijn verbeterd en de batterijduur is top. Als je uit bent op een mooi kwalitatief ontwerp voor een smartwatch, dan is dit horloge een aanrader.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Huawi

De Huawei Watch Fit 3 met de fluorelastomeren rubberen bandjes in het roze

4 sterren
HUAWEI Watch Fit 3

Adviesprijs: € 159,00

+ veel sensoren
+ meet SpO2-niveau
+ beschikking over veel verschillende trainingen
+ lekker lange batterijduur
+ randloos model