Op zaterdag 4 november organiseerde HCC!genealogie de zestiende HCC!genealogiedag in samenwerking met een archief. Deze keer in het Regionaal Archief Alkmaar aan de Bergerweg 1.

John Glaser

IMG 1243 2

Ook deze HCC!genealogiedag was een dag die de leden en bezoekers meenam in de zoektocht naar hun voorouders. Onze adviseurs gaven demo’s, maar ook workshops van hoe (gebruik zoeksleutels), wat (geboorte-, trouw- en overlijdensaktes) en waar (WieWasWie en Open Archieven) je deze gegevens zou kunnen vinden.
Voor de nieuwsgierigen waren er door het archief rondleidingen door het depot georganiseerd. Zeg maar een kijkje achter de schermen. Ook zijn er die dag nog vijf interessante lezingen gegeven.
Naast een presentatie van Family Search verzorgde het archief ook twee lezingen. Aangevuld met twee presentaties van HCC!genealogie over het genealogische programma Aldfaer en Genealogische Apps voor Android en iOS, was het een dag om op terug te kijken. Zeker gezien het aantal bezoekers (zo’n 340) die allen zeer tevreden naar huis gingen.

Standhouders
Twintig standhouders informeerden de aanwezigen met websites en programma’s. Denk daarbij aan grote spelers zoals Geneanet en Family Search. Bijna alle Nederlandstalige softwaremakers lieten de mogelijkheden zien van hun software met name de uitvoer van parentelen (nakomelingenoverzicht) en grafische kwartierstaten (voorouderoverzicht). Daarnaast was er uitgebreide informatie over DNA.

Wat is de HCC!genealogiedag?
De HCC!genealogiedag is een dag, meestal in oktober of november, waar iedereen die iets met stamboomonderzoek heeft naar uitkijkt. Alleen wordt de dag, vanwege de spreiding van onze leden, telkens in een andere plaats (archief) gehouden. Wie interesse heeft om zijn stamboom uit te zoeken, adviseren wij om onze website te bezoeken: genealogie.hcc.nl

Daar is heel veel informatie over hoe, wat en waar, maar ook onze agenda waar onze bijeenkomsten in het land te vinden. Wie lid wordt van onze Interessegroep krijgt een mooi welkomstcadeau (een usb-stick met al onze verschenen jaargangen van Gens Humana, maar ook nog eens ruim duizend parentelen en kwartierstaten van leden.

Wie nog twijfelt, kan zich aanmelden voor onze Nieuwsbrief en die wordt zo geïnformeerd over de laatste nieuwtjes voor genealogen.