Met een Ring videodeurbel krijg je een melding wanneer iemand op je deurbel drukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. We hebben 6 handige tips en trucs die je misschien nog niet kent en waarmee je nog meer uit je Ring videodeurbel kunt halen.

Regelmatig schrjven we over en testen we videodeurbellen, waarvan Ring waarschjnlijk wel het bekendste merk is. Zo kwam Ring onlangs met de Battery Video Doorbell Pro. Van zo'n Ring- videodeurbel krijg je een melding wanneer iemand op je deurbel drukt of wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Ook kun je via je smartphone iedereen aan je voordeur zien, horen en aanspreken, vanaf elke locatie. Met deze 6 tips en trucs haal je nog meer uit je Ring-videodeurbel. Bij elke tip hebben we erbij gezet of je wel of niet een abonnement moet hebben om van de tip gebruik te maken.

1. Zie meer met uitgebreide meldingen (met Ring Protect-abonnement)
Ondanks dat je zonder abonnement gebruik kunt maken van je videodeurbel, kun je met een Ring Protect-abonnement uitgebreide meldingen inschakelen. Dit kun je doen in het gedeelte Meldingsinstellingen van de Ring-app. Deze meldingen zijn momentopnamen die samen met je deurbel meldingen worden weergegeven en die je een voorvertoning laten zien, zodat je makkelijk kunt zien wat er aan de hand is zonder de Ring-app te openen.

2. Beantwoord je deurbel met Snelle Antwoorden (gratis voor alle gebruikers*)
Snelle antwoorden kun je vinden in het gedeelte Snelle antwoorden van de Ring-app en is een soort antwoordapparaat voor je deurbel. Handig voor als je niet aan de deur kunt komen of als je gewoon geen zin hebt om zelf te reageren. Je kunt kiezen uit een lijst met vooraf ingestelde antwoorden, zoals "We kunnen nu niet naar de deur komen, maar als je een bericht wilt achterlaten, kun je dat nu doen".

* Gratis voor alle gebruikers, maar het is alleen met abonnement mogelijk om een voicemailbericht terug te luisteren die mensen bij de voordeur hebben achtergelaten.

3. Geofence instellen via je smartphone (gratis voor alle gebruikers)
Wanneer je een Geofence instelt onder Locatie-instellingen in de Ring-app, kan de app je eraan herinneren om je modus in te stellen op Weg wanneer je de Geofence verlaat. Handig, want zo word je er dus altijd aan herinnerd om je huis veilig achter te laten. Wanneer je thuiskomt en de Geofence opnieuw betreedt, kan de Ring-app automatisch waarschuwingen van je deurbel sluimeren, zodat je niet wordt gewaarschuwd bij je eigen thuiskomst.

4. Sluit gebieden uit van opname met de Privacy Zones functie (gratis voor alle gebruikers)
Het gezichtsveld van je videodeurbel kan beelden bevatten die je liever wilt uitsluiten van Live View of video-opname, zoals het terrein van een buurman of de stoep voor de deur. Dan kun je Privacy Zones gebruiken om die gebieden als verboden terrein te markeren. Na het instellen van de zones in de Privacyinstellingen van je app, zullen je aangewezen privacyzones worden bedekt met zwarte rechthoeken. De Ring-app laat vanaf dat moment geen live weergave zien in dat specifieke gebied en het wordt ook niet opgenomen.

5. Kies de zones waarin je beweging wilt detecteren op je app (gratis voor alle gebruikers)
Naast de privacyzones kun je in het gedeelte Bewegingsinstellingen van de Ring-app bewegingszones aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je deurbel alleen beweging detecteert in de gebieden die voor jou het belangrijkst zijn. Je kunt je bewegingszones zo instellen dat zones die je liever niet opneemt, zoals voorbijrijdende auto’s, worden uitgesloten en je geen ‘valse’ meldingen ontvangt.

6. Mis niks met de fotofunctie (met Ring-Protect abonnement)
Met een Ring Protect-abonnement kun je de fotofunctie inschakelen onder je Apparaatinstellingen. Als deze functie staat ingeschakeld, worden er op bepaalde intervallen afbeeldingen gemaakt en opgeslagen in je gebeurtenis tijdlijn. De camera of deurbel maakt alleen opnames als het verbonden is met de wifi, terwijl deze functie ook afbeeldingen maakt als de camera offline is. Zo kun je tussen de meldingen en bewegingsgebeurtenissen door bekijken wat er voor je deur is gebeurd.