Uit een onderzoek van Streamwijzer blijkt dat Netflix ruim 1100 films en series verbergt voor Nederlandse gebruikers. Wij leggen je hieronder uit waarom en hoe je deze titels alsnog kunt bekijken.

Megan van der Wagt

Netflix is de populairste streamingdienst en wordt gebruikt in ruim 190 landen wereldwijd. Wekelijks brengt Netflix nieuwe films, series, seizoenen en documentaires uit, maar toch kun je niet in elk land dezelfde titels bekijken en dat heeft een speciale reden, aldus Streamwijzer.

Netflix wil beste kijkervaring
Dat je niet in elke land dezelfde titels kunt bekijken, heeft alles te maken met Netflix dat elk land en zijn gebruikers de beste kijkervaring wilt bieden. En als er geen ondertiteling of nasynchronisatie is, is dit volgens Netflix niet de ‘ultieme kijkervaring’.
Daarom staan er liefst ruim 1100 verborgen films en series wel op de Nederlandse Netflix, maar ze worden niet getoond als je er bijvoorbeeld naar zoekt. Een woordvoerder van de streamingdienst quote dan ook: “Als we geen ondertiteling of nasynchronisatie beschikbaar hebben voor een titel in de taal dat het lid in zijn profiel heeft ingesteld, zal de titel niet zichtbaar zijn. Dit doet Netflix omdat zij ervan uitgaan dat leden het niet prettig vinden wanneer ze niet van de titel in hun eigen taal kunnen genieten”.

Hoe kun je de verborgen titels dan bekijken?
Is je Engels, Duits of Frans bijvoorbeeld heel goed, dan kun je dus heel veel ' buitenlandse' series en films zien. Het is bovendien erg eenvoudig om de verborgen films en series alsnog te kunnen bekijken. Om de titels te kunnen bekijken, ga je naar de instellingen. Je klikt op account (overigens zijn onderstaande afbeeldingen wel in het Engels): 

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Netflix afbeelding 1

en vervolgens op profiel en ouderlijk toezicht.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Netflix afbeelding 2

Daar klik je op het profiel waarop jij de verborgen titels wilt bekijken. Vervolgens zoek je naar de optie taal.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Netflix afbeelding 3

Verander hier de taal naar Engels. Al snel zul je meerdere 'nieuwe' titels op je homepagina zien. Veel kijkplezier.