Fairphone komt met de draadloze Fairbuds oordopjes waarvan 7 reserveonderdelen eenvoudig zijn te vervangen . Deze in-ears beschikken volgens Fairphone over premium geluid, zijn gebruiksvriendelijk en ontworpen om lang mee te gaan.

Fairphone lanceert met de Fairbuds de volgende generatie draadloze oordopjes. De nieuwe Fairbuds zijn ontworpen om lang mee te gaan, zijn gebruiksvriendelijk en bieden een premium geluid. Geheel volgens de missie van Fairphone kunnen in totaal zeven reserveonderdelen eenvoudig worden vervangen. De onderdelen zijn de losse oordopjes, batterij van de oordopjes, siliconenring, eartips, de buitenkant van de oplaadcase, de kern van de oplaadcase en de batterij van de oplaadcase. Als je een oordopje verliest, kan er makkelijk een vervangend exemplaar worden besteld. Vervangbare batterijen zijn de sleutel tot oordopjes die lang meegaan: de afnemende levensduur van een batterij is een van de belangrijkste redenen dat gebruikers werkende oordopjes weggooien.

Specificaties
De Fairbuds worden geleverd met goed geluid dat vakkundig is afgestemd met hoogwaardige drivers van 11 mm met titaniumcoating. Gebruikers ervaren de nieuwste active noise cancelling (ANC) met windreductiemodus en heel heldere gesprekken, zowel binnen als buiten, dankzij environmental noise cancelling (ENC). De Fairbuds zijn voorzien van zes ingebouwde microfoons en ook van multipoint Bluetooth-connectiviteit, zodat twee apparaten tegelijk verbonden kunnen worden. Met een afspeelduur tot 26 uur (met de oplaadcase) en een IP54-classificatie voor zweet- en weerbestendigheid zijn de Fairbuds gemaakt om onderweg te gebruiken. Gebruikers kunnen het geluid ook volledig personaliseren met behulp van de acht-bands equalizer op de speciale Fairbuds-app, die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten. 

* Vervangbare oplaadbare batterij: 45 mAh (earbuds), 500 mAh (hoesje)

* Batterijduur: Batterijlevensduur Earbuds: tot 5 uur (ANC aan) / tot 6 uur (ANC uit). Totale speeltijd inclusief oplaadcase tot 26 uur. Oplaadtijd 2 uur (hoesje + earbuds), 10 min voor 1.5 uur playback

* ANC en ambient sound mode: Ja

Speciale functies: ENC en wind noise reduction

* Bluetooth bereik: 10 meter

* Bluetooth & codecs: Bluetooth 5.3 SBC & AAC

* Oplaadtijd: 2 uur (case + earbuds), 10 min voor 1.5 uur playback

* IP-Rating: IP54

* Modulair design: 7 reserveonderdelen voor eenvoudige reparatie, verkrijgbaar in de webshop van Fairphone en via distributie in heel Europa. Deze onderdelen zijn: oordopjes, oordopjesbatterij & siliconenring, eartips, buitenkant oplaaddoosje, kern oplaaddoosje, batterij oplaaddoosje.

* Grootte earbud: 28.7 mm x 24.6 mm x 21 mm

* Grootte case: 65 mm x 65 mm x 27 mm

* Gewicht: 78 gr totaal, ongeveer 5 gr per earbud

* Multipoint connection: Dual

* Smart assistant: Google Assistant en Apple Siri

* Connector: USB-C

* Driver: Diameter: 11 mm, Coating: Titanium

* Verlengde garantie: 3 jaar in plaats van de standaard 2 jaar

* Eerlijke materialen: Fair mined: Fairtrade goud, Fairmined credits voor zilver en goud, en credits voor kobalt. Gerecyclede materialen: plastic, tin en zeldzame aardmineralen

* Goede werkomstandigheden: Leefbare loonbonussen voor de assemblagemedewerkers van de Fairbuds. Verbetering van de arbeidsomstandigheden en vermindering van de milieu-impact in de toeleveringsketen.

* E-waste neutraal: Voor elk paar Fairbuds dat wordt verkocht, verzamelt Fairphone dezelfde hoeveelheid elektronisch afval in gewicht voor hergebruik of recycling.

* Klimaatbewust: Fairphone doet er alles aan om de ecologische voetafdruk gedurende de hele levenscyclus (productie, gebruik, verzending en afvalbeheer) te vermijden en deze voetafdruk te verkleinen.

 70% gerecycled materiaal en e-waste neutraal

Net als alle andere Fairphone-producten zijn de Fairbuds modulair en duurzaam. De Fairbuds zijn e-waste neutraal, wat betekent dat voor elk paar Fairbuds dat wordt geproduceerd, een vergelijkbaar gewicht aan elektronisch afval op verantwoorde manier wordt gerecycled. De volgende punten maken de Fairbuds ook een bewuste keuze:

• Alle kunststoffen die worden gebruikt in de Fairbuds en de oplaadcase zijn gerecycled. In totaal zijn de producten gemaakt van 70% gerecycled materiaal.
• Fairphone gebruikt 100% gerecyclede zeldzame aardelementen (magneten) in de productie.
• De uitstoot van broeikasgassen van de Fairbuds wordt verminderd door het gebruik van gerecyclede materialen. Voor de onvermijdelijke uitstoot van broeikasgassen per verkochte Fairbuds draagt het bedrijf bij aan CO2-reductieprojecten, gecertificeerd volgens de hoge eisen van Gold Standard. Het bedrag dat het bedrijf voor deze projecten financiert, is gebaseerd op de koolstofuitstoot die wordt veroorzaakt tijdens de levenscyclus van hun producten.

De combinatie van deze duurzaamheidspunten en de modulariteit en levensduur van de Fairbuds maakt de oordopjes een klimaatbewuste keuze.

Prijs en beschikbaarheid
De Fairbuds zijn vanaf 9 april te bestellen in de kleuren zwart en wit via de website van Fairphone en bij geselecteerde partners in Europa, voor een adviesprijs van € 149,-*. Fairphone biedt een uitgebreide garantie van drie jaar voor de Fairbuds.