Hardlopen is populairder dan ooit en ook met de aankomende marathon van Rotterdam op zondag 14 april zijn veel mensen hard aan het trainen. Graag delen we een aantal tips met je hoe je alles uit je run haalt met Apple Watch en watchOS.

Bereik je hardloopdoelen met Apple Watch en watchOS 10 

Running Form Metrics helpt je om prestaties te meten en krachtige trainings te ervaren:

Zo kun je je verticale oscillatie, paslengte, grondcontacttijd en vermogen meten.

Workout Views bieden nauwkeurigere, bruikbare gegevens tijdens een training, en je kunt ze ook bewerken en toevoegen voordat je gaat hardlopen.

Je kunt kiezen uit extra workoutweergaven, waaronder workoutmetriek, activiteitenringen, hoogte, segmenten en splits. 

Trainings Experiences helpen je om het meeste uit een training te halen:

  • Aangepaste trainingen: om structuur aan een run toe te voegen die werk- en rustintervallen kan bevatten. Je kunt ook nieuwe waarschuwingen toevoegen aan een specifiek deel van je training (zoals HR-zones). Tijdens het hardlopen begeleiden deze waarschuwingen je - met zowel haptische als gesproken feedback -, zodat je weet wanneer je moet wisselen tussen lopen en herstellen. Als je AirPods in hebt, hoor je de waarschuwingen daar doorheen.
  • Pacer: kies een afstand en een gewenste eindtijd en Pacer geeft het tempo aan dat je moet aanhouden om die afstand te halen. Tijdens het hardlopen helpen de tempowaarschuwingen je om je doel te halen.
  • Automatische spoordetectie: met behulp van de gegevens van Apple Maps detecteert de Apple Watch automatisch wanneer je op een atletiekbaan aankomt en telt hij je voltooide ronden, allemaal precies op de baan waar je loopt - voor het meest nauwkeurige tempo en de afstand.
  • Wedstrijdroute: routes die je herhaalt, worden weergegeven in de Workout-app, zodat je kunt racen tegen je laatste of beste resultaat. Je ontvangt waarschuwingen als je voor of achter loopt en waarschuwingen als je van de route afwijkt.

Naast al deze functies van de Workout-app zijn er een aantal belangrijke functies die specifiek zijn voor de Apple Watch Ultra 2, waardoor het een bijzonder apparaat is voor alle soorten duursporters:

  • Nauwkeurige GPS met dubbele frequentie: Apple heeft een GPS-oplossing ontwikkeld die een heel nauwkeurige GPS in dichtbevolkte stedelijke omgevingen biedt.
  • Batterijlevensduur: Ultra heeft de langste batterijduur van alle Apple Watches tot nu toe en kan tot 36 uur meegaan met één keer opladen voor dagelijks gebruik. En met specifieke energiebesparende modi kan de Apple Watch Ultra tot 60 uur meegaan met één keer opladen.
  • Actieknop: deze aanpasbare knop geeft je snelle fysieke controle voor een reeks functies, waaronder precisiestart en het markeren van een segment.
  • Grootste, helderste display: Apple Watch Ultra heeft het grootste en helderste Always-On Retina-display ooit op een Apple Watch - speciaal voor het bekijken van trainingsschermen in fel zonlicht.

Bereik je doelen, ring voor ring

Activiteitsringen tonen je dagelijkse activiteit, inclusief je actieve calorieën, totaal aantal stappen en voltooide workouts. Maak het je doel om dit jaar elke dag je ringen te sluiten. Om je gemotiveerd te houden, zijn er prijzen, persoonlijke coaching en activiteitenwedstrijden.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Apple Watch activiteitsringen

In combinatie met de Apple Watch zijn de AirPods Pro een perfecte buddy tijdens het hardlopen.

Behalve dat ze zweet- en waterbestendig zijn, combineert Adaptive Audio actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus om een persoonlijke audio-ervaring te leveren die zich aanpast aan je omgeving. Zodoende blijf je verbonden met de wereld om je heen terwijl omgevingsgeluid in realtime wordt verminderd. 

Meer informatie: 

Hardlopen met je Apple Watch 

Apple Watch Series 9 

De actieknop gebruiken op Apple Watch 

watchOS 10

Apple Watch outdoor