Een tijdje terug lanceerde Jabra een reeks updates voor hun nieuwste True Wireless-oordopjes Elite 8 Active en Elite 10. Lees hier de reviews van deze oordopjes van Jabra.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Tijdens CES 2024 onthulde Jabra een reeks updates voor de True Wireless-oordopjes Elite 8 Active en Elite 10 die de gebruikerservaring nog verder moeten verbeteren. Zo kwam er een nieuw algoritme voor krachtige Active Noise Cancelling (ANC), duidelijke gesprekken en een beter bewustzijn van de omgeving met HearThrough.
De (korte) reviews van de Jabra Elite 8 Active- en de Jabra Elite 10-oordopjes vind je hieronder eerst, daarna nog meer info.

Review Jabra Elite 8 Active oordopjes
De Jabra Elite 8 Active is een stevige set draadloze oordopjes voor de sportieveling. Hij voldoet aan de militaire standaard Mil-spec en is volledig IP68 stof- en waterdicht, zodat de Jabra Elite 8 Active-oordopjes (praktisch) alle omstandigheden doorstaan. Bovendien zijn ze uitgevoerd met ShakeGrip, een siliconen afwerking die ervoor zorgt dat ze minder glad zijn en dus beter blijven zitten.
Maar uiteindelijk geeft de geluidskwaliteit de doorslag bij de aanschaf van in-ears. En de Jabra Elite 8 Active oordopjes bieden goed presterend geluid met ANC, HearThrough en Dolby Audio. De accu is goed voor 8 uur met de active noise cancelling aan en 32 uur als je geen gebruikmaakt van de ANC.
Kortom, zoek je oordopjes die tegen een stoot en (spatje) water kunnen en waar je een goede work-out mee kunt doen, dan zijn deze Jabra-oordopjes zeker een aanrader.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Jabra Elite 8A Range

Jabra Elite 8 Active oordopjes

4 sterren

Adviesprijs: € 199,-
+ goede geluids- en gesprekskwaliteit
+ Mil-spec sport-uitvoering
- prijs
- Engelstalige app

 Review Jabra Elite 10 oordopjes

De draadloze Jabra Elite 10 oordopjes zijn ontwikkeld voor de professionele en consumentenmarkt. Het draagcomfort, geluid- en de gesprekskwaliteit zijn dik in orde en de ANC werkt goed. De accuduur is 6 uur als je nouise cancelling gebruikt en liefst 27 uur zonder noise cancelling. De app biedt uitgebreide functionaliteit en aanpassingen, ook voor gesprekken. Grappig is de Spatial Sound met Head Tracking.

Jabra Elite 10 oordopjes

4 en half sterren

Adviesprijs: € 249,-
+ prima geluids- en gesprekskwaliteit
+ veel functionaliteit, ook voor gesprekken
- zakelijke prijs
- Engelstalige app

Jabra Elite 10 met doosje