Met de WOOX R4238 Slimme waterregelaar oftewel tuinbesproeiing kun je op een simpele en gedoseerde manier vanaf elke internetlocatie je tuin water te geven. En voor HCC-leden is er een speciale aanbieding oftewel fikse korting op de Woox R4238.

Het weer op deze aarde kan behoorlijk variëren waarbij langdurige perioden van droogte een negatief effect kunnen hebben op onze tuin. Voor velen is de tuin een bron van genot en dat ebt weg als alles verlept. WOOX heeft een slimme klep ontwikkeld om de tuin, via afstandsbediening waar ook ter wereld waar internet beschikbaar is, van water te voorzien. Hij wordt ook wel aangeduid als de WOOX R4238 Smart Garden Irrigation Control oftewel slimme waterreglaar/tuinbesproeiing. Het apparaatje, inclusief aansluitingen, is van kunststof en meet 15 x 10 x 7,5cm en wordt met een standaard schroefaansluiting aan de buitenkraan gekoppeld.

Werking
De slang van de sproei-installatie wordt met een steek-koppeling op de R4238 gedrukt. Deze R4238 moet voorzien worden van de meegeleverde 4 AA-batterijen. De bestuurbare klep wordt geactiveerd via de WOOX-app en wel onder + > Add Device > Control > Wifi Irrigation Control. De communicatie is via het 2.4GHz wifikanaal en het Tuya-protocol. De verbinding werd in onze testomgeving gelijk geactiveerd en de unit was daarmee klaar voor gebruik. Naast handmatige bediening kun je via de WOOX-app allerlei start-, loop- en vertragingstijden instellen voor één of meerdere weekdagen. De uitgevoerde acties worden door de app gelogd. Zodra de klep wordt geopend, zie je in de app een groene golf ten teken dat er water stroomt. De aansturing is compatibel met Google Assistant en Amazon Alexa. Deze unit is ook verkrijgbaar met het Zigbee-protocol onder bestelnummer: R7060.

Voor een goede werking van het apparaat moet je wel over een sterk 2,4GHz-wifi in de tuin beschikken!

Speciale HCC-ledenaanbieding
De adviesprijs op de WOOX-site is € 59,95, maar wordt online veelal lager aangeboden. HCC-leden kunnen echter deze Slimme waterregelaar met de meeste korting kopen. Als je dan als HCC-lid inlogt op https://hcc.nl/vereniging/vereniging/ledenvoordeel, hoef je slechts € 27,95 te betalen inclusief verzendkosten.

WOOX R4238 Smart Garden Irrigation Control (Slimme waterregelaar)
Adviesprijs: € 59,95
4 sterren

+ simpel maar slim apparaat
+ onafhankelijk van netstroom

- afhankelijk van batterijen
- sterk 2.4Ghz wifisignaal nodig in de tuin!

Woox R4238