Wil je met je laptop altijd en overal online kunnen zijn? Stel je voor: je wifi thuis doet het niet, of je wilt nog snel een mailtje versturen in de trein. Openbare wifi is vaak traag en, nog erger, niet veilig! We hebben 3 manieren voor je om ervoor te zorgen dat je met je laptop en tablet altijd online kunt blijven. De eerste eerst via een mobiele hotspot met het beste sim only abonnement. Lees verder!

Mobiele hotspot
Een veelgebruikte optie is het gebruik van een mobiele hotspot. Als je een sim only met nummerbehoud hebt en mobiel internet, ben je eigenlijk al klaar om internet op je laptop te gebruiken. Door de hotspot-functie van je telefoon in te schakelen, kun je je laptop verbinden met het mobiele netwerk van je telefoon. Dit is gewoon een snelle en stabiele internetverbinding, maar je batterij zal hierdoor wel een stuk sneller leeglopen. Daarnaast is het wat minder veilig dan een Data-SIM.

Data SIM
De Data-SIM wordt beschouwd als de beste optie voor mobiel internetten op zowel laptops als tablets, waarbij gebruik wordt gemaakt van het snelle 4G- en binnenkort 5G-netwerk. Je kunt ervoor kiezen om een extra Data SIM aan te schaffen en deze te delen met je laptop via een dongel. Dit is een USB-stick met een simkaart die op het mobiele netwerk is aangesloten. Een alternatief is het gebruik van een Mifi-router. Hiermee kun je zelfs meerdere apparaten tegelijkertijd verbinden. Hoe handig? Sommige laptops hebben zelfs een ingebouwde 4G LTE-functie, waarbij je rechtstreeks een simkaart in je laptop steekt voor mobiel internet zonder de noodzaak van een dongel of Mifi-router. In alle gevallen is een Data SIM nodig en heb je de keuze: je zakelijke bundel delen of een aparte internetbundel aanschaffen.

Openbaar Wifi Netwerk
Tot slot zijn er openbare wifi-netwerken die je overal kunt vinden, zoals in de trein, in hotels of in restaurants. Hoewel het verleidelijk kan zijn om deze gratis wifi te gebruiken, moet je je echt beseffen dat openbare wifi-netwerken vaak onveilig zijn en het risico met zich meebrengen dat hackers toegang krijgen tot je gegevens. Daarom is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn en indien mogelijk te kiezen voor een veiligere optie zoals een Data SIM of een mobiele hotspot. Zoals je ziet zijn er dus verschillende mogelijkheden om mobiel te internetten, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Welke past bij jou?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Simyo

pexels silvie lindemann 63690 2