Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement? Dan is dit niet altijd even gemakkelijk. Er is tegenwoordig nou eenmaal veel keus. Hoe vind je dan een abonnement dat het beste bij jou past? Waar let je op? Waar moet je rekening mee houden? Hoe weet je zeker of het abonnement aansluit bij jouw wensen en telefoongebruik? Kan je wel wat hulp gebruiken om je weg te vinden in het enorme aanbod? Maak dan gebruik van de volgende aandachtspunten en ontdek welk abonnement het beste bij jou past.

Met of zonder toestel?
Bedenk eerst of je een abonnement met of zonder toestel nodig hebt. Ben je toe aan een nieuwe telefoon en is het nu niet mogelijk om in één keer zelf een nieuw toestel aan te schaffen? Dan is een abonnement met toestel zeer geschikt. Hierbij betaal je maandelijks een extra bedrag op je verbruikskosten om de telefoon af te lossen. Het nadeel hiervan is dat je doorgaans wel minimaal twee jaar aan het abonnement vastzit. Daarnaast liggen de maandelijkse kosten hoger dan wanneer je enkel je verbruik hoeft te betalen.

Doet je huidige telefoon het nog prima? Of kan je ergens een tweedehands of refurbished model kopen? Dan is een sim only abonnement geschikter. Hierbij ontvang je enkel een simkaart en een bijbehorende bundel. Zo weet je zeker dat je niet meer hoeft te betalen dan nodig is. Er zijn verschillende sim only abonnementen beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor alleen bellen sim only als je nauwelijks tot geen internet gebruikt onderweg of een bundel met juist alles erop en eraan.

Looptijd van het contract
Ook is het belangrijk om op de looptijd van het contract te letten. Hoe lang wil je aan het abonnement vastzitten? Bij een abonnement met toestel beschik je vaak over minder flexibiliteit. Je moet het abonnement in elk geval aanhouden tot het toestel volledig is afbetaald. Als je voor een sim only abonnement hebt gekozen, geniet je vaak van een veel flexibelere looptijd. Sommige sim only abonnementen zijn zelfs maandelijks opzegbaar. Houd er wel rekening mee dat providers er de voorkeur aan geven als je langer bij hen blijft. Daarom is het meestal voordeliger als je voor een contract met een langere looptijd kiest.

Tarieven in het buitenland
Reis je vaak naar het buitenland? Dan is het ook goed om op de tarieven die hier gelden te letten. Binnen de Europese Unie gelden dezelfde tarieven als in Nederland. Reis je echter buiten de Europese Unie? Dan kunnen de tarieven per provider sterk verschillen. Kijk daarom goed op de website en onderzoek het contract om te ontdekken hoe hoog de tarieven zijn.

Lees de ervaringen van anderen
Ben je druk bezig met het vergelijken van providers? Zorg er dan ook voor dat je de reviews van anderen leest. Hoe hebben zij de service van de provider ervaren? Hadden ze altijd stabiel internet? Hoe was het met de snelheid gesteld? Op basis hiervan krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en is het gemakkelijker om een keuze te maken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met simpel.nl