Yale heeft met de lancering van het Yale slimme deurslot Linus L2 de volgende generatie slimme sloten aangekondigd. Deze productlancering gaat gepaard met de campagne 'Maakt beveiligen eenvoudig'.

Het slimme beveiligingssysteem van Yale wordt uitgebreid met de nieuwste generatie slimme sloten van Yale. Ook lanceert Yale de campagne Maakt beveiligen eenvoudig. In de campagne komen een aantal gewoontes en manieren aan bod die mensen hebben om zich veilig te voelen, zoals het installeren van vallen om hun woning te beschermen, het laten branden van verlichting of het trainen van hun eigen waakhond.
Linus L2 is de opvolger van het eerste slimme deurslot Linus en compatibel met het slimme beveiligingsecosysteem van Yale, waar onder andere het slimme alarmsysteem, de slimme camera’s en slimme videodeurbel, alsook de slimme producten voor opslag en slimme poort- en garageopeners onder vallen. Alle producten kunnen worden verbonden met de Yale Home-app. De samenwerking met spraakassistenten en smarthome-merken is ook mogelijk binnen het ecosysteem.

Yale slim deurslot Linus L2
Het slot is eenvoudig te installeren en past op de meeste cilinders en sloten. Ongeacht of de gebruiker een huurder of eigenaar-bewoner is, het slot kan snel op de deur worden gemonteerd en weer worden verwijderd zonder een spoor achter te laten. Het installatieproces is eenvoudig voor alle gebruikers, zodat het slot binnen een paar minuten gebruiksklaar is.
Linus L2 is gemakkelijk te bedienen, sneller en sterker dan de vorige Linus-generatie, en biedt gebruikers een slot van wereldklasse. Het apparaat is ook kleiner geworden, maar Yale heeft er nog steeds voor gezorgd dat het over grotere sleutels past om gebruikers handigere en snellere installatiemogelijkheden te bieden. Met de activiteitenfeed, slimme waarschuwingen en meldingen in de Yale Home app kunnen huiseigenaren bijhouden wanneer de deur van hun huis wordt geopend en gesloten en welke geregistreerde vrienden en familieleden het huis binnenkomen.

Nieuwe functies Linus L2
Qua nieuwe functies kunnen huiseigenaren nu de Yale Home-app gebruiken om eenvoudig in te stellen dat hun slot op bepaalde tijden van de dag wordt vergrendeld en ontgrendeld. Dit betekent dat ze overdag eenvoudig hun huis kunnen binnenkomen en gaan, maar 's nachts de hoogste beveiligingsstandaard hebben. Met deze gebruiksvriendelijke functie kun je een persoonlijk beveiligingsplan voor je slot maken voor extra veiligheid en gemak. Het slot kan ook overdag worden bediend met alleen de nachtschoot als dat de gebruiker het beste uitkomt.
Het slimme slot heeft nu ingebouwde wifi. Dit betekent dat consumenten niet langer een extra Connect Wi-Fi Bridge hoeven aan te schaffen om gebruik te kunnen maken van de functies op afstand, bijvoorbeeld om te controleren of de deur op slot is terwijl je weg bent of om te weten wanneer de kinderen thuiskomen van school. Dankzij de geïntegreerde wifitoegang zijn deze functies direct na het uitpakken van het slot beschikbaar. Yale-klanten kunnen ook accessoires zoals het Yale Smart Keypad of de nieuwe Yale Dot gebruiken om hun huis nog slimmer en veiliger te vergrendelen en te ontgrendelen.
Met het slimme slot Linus L2 kunnen gebruikers met hun telefoon op de Yale Dot tikken om de deur te ontgrendelen of te vergrendelen, zonder de Yale Home-app te openen. Dit betekent dat ze een Yale Dot op het dashboard van hun auto kunnen leggen en het kunnen gebruiken om snel de voordeur te ontgrendelen als het regent, of het in het trappenhuis kunnen plaatsen om het slot te openen als ze op hun verdieping aankomen.

Meer verbeteringen
Linus L2 heeft een aantal belangrijke verbeteringen aangebracht om het apparaat duurzamer te maken. Bij de productie van het nieuwe slimme slot wordt minder materiaal gebruikt en het slot is 20% kleiner dan de vorige generatie. Het slimme slot wordt ook gevoed door een oplaadbare accu die tot 6 maanden stroom levert op één lading en een melding geeft als de accu bijna leeg is, zodat het huis altijd beveiligd is.
Het Yale Linus slim deurslot L2 geeft gebruikers de vrijheid om het juiste slimme slot voor zichzelf te ontwerpen door integratie met toonaangevende spraakassistenten zoals Amazon Alexa, Google Home en andere grote smarthome-merken. Het product wordt later dit jaar Thread Matter-compatibel via een firmware-update, waarmee onder andere Apple Home naar Linus L2 wordt gebracht.
Verder heeft de Linus L2 een vernieuwd ontwerp dat is ontwikkeld door de bekroonde industriële ontwerpstudio Bould Design. Fred Bould is een erkend ontwerper die heeft gewerkt aan vele andere opmerkelijke slimme producten zoals de Nest thermostaat. Dankzij het smalle, industriële ontwerp en de robuuste metalen behuizing past het slot bij elke interieurstijl, van traditioneel tot modern.

Waarom een slim slot?
De angst voor verloren sleutels en het per ongeluk buitengesloten worden is een van de belangrijkste redenen voor de overstap naar slimme sloten. 64% van de Europeanen is van mening dat een slim slot de veiligheid van hun huis zou verhogen. Gebruikers kunnen het gemak van sleutelloze toegang tot hun slimme woning in huis halen door virtuele sleutels of codes te delen met andere personen, hun deuren automatisch te vergrendelen bij het weggaan en hun deuren automatisch te ontgrendelen als ze in de buurt komen met behulp van geofencing-technologie.

Prijs en beschikbaarheid
Het slimme slot Linus L2 is vanaf 4 maart verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 229,-.