Microsoft heeft de nieuwste ontwikkelingen rondom Microsoft Copilot aangekondigd, met als belangrijkste aankondiging dat Copilot uitgebreid wordt met de Nederlandse taal.

Bram Veldt

Microsoft heeft nieuwe features van Microsoft Copilot aangekondigd, zoals de laatste versie van Copilot Lab . Op 16 januari werd door Microsoft al Microsoft Copilot Pro aangekondigd en nu komen er dus nieuwe updates aan.

Hoogtepunten
Als eerst wordt Copilot in maart en in april uitgerold voor 17 extra talen, waaronder Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds en Portugees. Copilot in Excel gaat in maart ook ondersteund worden in het Nederlands, Frans, Duits, Portugees en Italiaans. Verder gaat Copilot Lab nieuwe trainingsvideo’s en kant-en-klare prompts bieden. Ook kunnen gebruikers prompts delen. Voor Teams en Outlook komen er ook nieuwe versies van Copilot. In de Microsoft 356-webapp heeft Copilot ook een functie: help create me. Deze functie helpt gebruikers op gang met het voorstellen van de beste applicatie voor het uitvoeren van de taak. Copilot voor Microsoft 365 is algemeen beschikbaar vanaf vandaag voor onderwijs klanten in CSP (communications service providers).

Copilot voor Finance en Security
Microsoft kondigde laatst ook Copilot aan voor Finance en Security:
• Finance: de nieuwste generatie van AI speciaal voor financiële medewerkers en professionals. Met deze nieuwe dienst helpt Copilot tijd terug te winnen door te helpen bij complexe taken in Microsoft Outlook, Excel, Microsoft Teams en nog veel meer Microsoft 365-applicaties. Lees alles over de belangrijkste ontwikkelingen in het Copilot for Finance Blog
• Security: een beveiligings-specifieke toepassing waarmee de data die Copilot gebruikt op een verantwoorde manier wordt beschermd. Alle informatie over Copilot for Security is te vinden op deze Microsoft Security pagina..