Samsung introduceert de eerste 256GB SD Express micro-sd-kaart met een leessnelheid tot 800 megabytes per seconde (MB/s). Ook is er nieuws over de 1TB UHS-1 micro-sd-kaart.

Samsung introduceert zijn 256GB [1] SD Express [2] micro-sd-kaart met een leessnelheid tot 800 megabytes per seconde (MB/s). Daarnaast is het bedrijf begonnen met de massaproductie van zijn 1 terabyte (TB) [3] UHS-1 micro-sd-kaart. Met deze nieuwe generatie micro-sd-kaarten wil Samsung de geheugenoplossingen voor toekomstig mobiel computergebruik en on-device AI-toepassingen bieden.

SD Express micro-sd-kaart met snelheden tot 800 MB/s
Met de introductie van een micro-sd-kaart op basis van de SD Express-interface, heeft Samsung een primeur in de sector. Dankzij een energiezuinig ontwerp en geoptimaliseerde firmware voor hoge prestaties en warmtebeheer, levert de kaart ssd-waardige prestaties in een compact formaat. Waar de leessnelheden voor traditionele micro-sd-kaarten met een UHS-1-interface beperkt waren tot 104 MB/s, is met SD Express tot maar liefst 985 MB/s mogelijk. Deze snelheden waren tot nu toe niet commercieel beschikbaar voor micro-sd-kaarten.
De SD Express micro-sd-kaart van Samsung heeft een sequentiële leessnelheid tot 800 MB/s oftewel 1,4 keer sneller dan SATA-ssd's (tot 560 MB/s) en meer dan vier keer sneller dan traditionele UHS-1-geheugenkaarten (tot 200 MB/s). Om de prestaties in het kleine formaat te garanderen, zorgt de Dynamic Thermal Guard (DTG) voor de optimale temperatuur, zelfs tijdens lange gebruikssessies.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Samsung SD Express 256GB

1TB UHS-1 micro-sd-kaart met geavanceerde 1Tb V-NAND
Samsungs nieuwe 1TB micro-sd-kaart gebruikt acht lagen van de 8e generatie 1-terabit (Tb) V-NAND, waardoor een capaciteit wordt bereikt die voorheen alleen beschikbaar was bij ssd’s. De nieuwe 1TB micro-sd-kaart doorstaat de strengste tests en is zeer betrouwbaar, ook in uitdagende omgevingen, met bescherming tegen water, extreme temperaturen, vallen, slijtage, röntgenstraling en magnetische velden [4].

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Samsung Pro Plus 1TB A2 V30

“Met deze twee nieuwe micro-sd-kaarten komen we tegemoet aan de groeiende eisen van mobiel computergebruik en on-device AI,” zegt Roderick Niehorster, Marketing Manager Digital Storage bij Samsung Benelux. “Ondanks hun kleine formaat bieden deze geheugenkaarten ssd-waardige prestaties en capaciteiten, waarmee ze geschikt zijn voor zowel moderne als toekomstige toepassingen.”

Prijs en beschikbaarheid
De 256GB SD Express micro-sd-kaart zal later dit jaar verkrijgbaar zijn en de 1TB UHS-1 micro-sd-kaart zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen. Prijzen zijn nog niet bekend.

[1] 1 gigabyte (GB) = 1.000.000.000 bytes (1 miljard bytes). De werkelijke bruikbare capaciteit kan variëren.
[2] SD Express: de nieuwe SD-kaartinterface met PCIe Gen3x1 (gebaseerd op de SD 7.1-specificatie uitgebracht in februari 2019), met een theoretische overdrachtssnelheid van 985 MB/s.
[3] 1 terabyte (TB) = 1.000.000.000.000 bytes (1 biljoen bytes). De werkelijke bruikbare capaciteit kan variëren.
[4] Samsung is niet aansprakelijk voor enige schade en/of verlies van gegevens of kosten die voortvloeien uit het herstellen van gegevens op de geheugenkaart. De zes genoemde soorten bescherming zijn alleen van toepassing op een UHS¬-1 micro-sd-kaart van 1 TB, niet op een SD Express micro-sd-kaart van 256GB. 1M diepte, zout water, 72 uur. Operationele temperaturen van -25℃ tot 85℃ (-13°F tot 185°F), niet-operationele temperaturen van -40℃ tot 85℃ (-40°F tot 185°F). Bestand tegen standaard röntgenapparatuur op luchthavens (tot 100mGy). Magnetisch veldequivalent van een high-field MRI-scanner (tot 15.000 gauss). Bestand tegen vallen tot 5 meter (16,4 voet). Tot 10.000 swipes.