Samsung maakt bekend dat de Galaxy Book4-serie vanaf 26 februari in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Deze premium-laptops omvatten de Galaxy Book4 Ultra, de Galaxy Book4 360, de Galaxy Book4 Pro en de Galaxy Book4 Pro 360.

In 2023 kwam Samsung met de Galaxy Book3-serie, waaronder de door PC-Active geteste Galaxy Book3 Pro. Nu kondigt Samsung de opvolgers aan met de nieuwe serie Galaxy Book4. Deze omvat de Galaxy Book4 Ultra, de Galaxy Book4 360, de Galaxy Book4 Pro en de Galaxy Book4 Pro 360 en werd op 2 januari in Korea gelanceerd. Deze brak direct in de eerste week al verkooprecords met cijfers die anderhalf keer hoger lagen dan die van de Galaxy Book3-serie van vorig jaar [1].

Galaxy Book4 Ultra
De intelligente productiviteit van de Galaxy Book4-serie wordt mogelijk gemaakt door krachtige hardware. Zo is de Galaxy Book4 Ultra uitgerust met de nieuwe Intel Core Ultra 9/7-processor, die een CPU, een GPU en een nieuwe NPU combineert in één pakket [2]. Elk Galaxy Book-model is bovendien voorzien van een nieuwe, afzonderlijke Samsung Knox-beveiligingschip, die belangrijke systeemgegevens apart beveiligt.

Nieuwe AI pc-ervaring
De Galaxy Book4 Ultra en Galaxy Book4 Pro-serie bieden heldere contrast en levendige kleuren dankzij het Dynamic AMOLED 2X-touchscreen. Zelfs bij fel zonlicht moet dit volgens Samsung indrukwekkend beeld geven. Ook past Vision Booster automatisch de helderheid aan voor beter zicht, terwijl antireflectietechnologie [3] schittering vermindert. Dankzij de Galaxy Connected Experience kunnen gebruikers probleemloos verbonden blijven op hun Samsung Galaxy-apparaten. Met Second Screen [4] kunnen zij hun tablet als monitor gebruiken en met Multi Control [5] kunnen ze eenvoudig bestanden tussen apparaten verplaatsen.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Book4-serie is vanaf 26 februari verkrijgbaar in geselecteerde markten [6], waaronder Nederland. De Galaxy Book4 Ultra is verkrijgbaar vanaf € 2999,-, de Galaxy Book4 Pro 360 vanaf € 2299,-, de Galaxy Book4 Pro vanaf € 1899,- en de Galaxy Book4 360 vanaf € 1699,-. Op dit moment loopt er een promotie waarmee je tot €300 extra inruilwaarde bovenop de inruilwaarde van je oude apparaat ontvangt. Ga voor meer informatie naar: https://www.samsung.com/galaxy-book/

[1] Alleen gebaseerd op de verkopen van 2 t/m 9 januari op de Koreaanse markt.
[2] Specificaties kunnen variëren afhankelijk van het model of de markt. Vergeleken met de vorige serie.
[3] Corning Gorilla Glass met DX vormt een aanvulling op de legendarische stevigheid van Corning Gorilla Glass en levert zowel antireflecterende optica als verbeterde slijtvastheid. Het glascomposiet van Corning verbetert de leesbaarheid van het scherm door de reflectie van het vooroppervlak met 75% te verminderen, vergeleken met standaard glas, en verhoogt de contrastverhouding van het scherm met 50% bij dezelfde schermhelderheid.
[4] Beide apparaten moeten zijn aangemeld bij hetzelfde Samsung-account. Vereist Galaxy Tab S7-serie of hoger, en Tab Active4 Pro met One UI 3.1 of hoger.
[5] Samsung Multi Control vereist bijgewerkte telefoons met One UI 5.1, tablets met One UI 4.1 of hogere versies en werkt op apparaten uit de Galaxy Book-serie die zijn uitgebracht in 2021 of later met Samsung Settings v1.5 (Intel) of Samsung Settings v3.3 (ARM). Sommige modellen hebben mogelijk beperkte ondersteuning voor bepaalde functionaliteiten.
[6] Beschikbaarheid kan per markt verschillen. Ondersteunde modellen, kleuren en maten kunnen variëren, afhankelijk van de markt.

Samsung Galaxy Book4