Hierbij een tip voor directe communicatie tussen een Android smartphone en computer.

John van Mersbergen

Acces 2
Op mijn Android smartphone gebruik ik als bestandsmanager de app Cx File Explorer. Naast het beheer van lokale bestanden geeft deze app ook de mogelijkheid bestanden in de cloud en op file-servers in je netwerk te beheren. Een derde handige mogelijkheid is een directe communicatie tussen pc en smartphone op te zetten voor de uitwisseling van bestanden.

Hiervoor kies je op de smartphone binnen de app Cx File Explorer Network en daarna voor de service Access from network. Op het scherm dat dan verschijnt, kun je deze service starten met de knop START SERVICE.

login scherm 2

In het volgende scherm op de smartphone krijg je nu een scherm te zien met de gegevens die je gebruikt om vanaf de computer een ftp-verbinding met telefoon te maken. Start nu op de Start service 2computer de Verkenner en voer deze gegevens in de adresregel in. Vervolgens verschijnt er een inlogscherm. Vul hier gebruikersnaam en wachtwoord in en via de knop aanmelden kan de verbinding gemaakt worden met de mappen in de smartphone.

Nadat de bestandsuitwisseling voltooid is, moet de ftp-verbinding op de smartphone uitgeschakeld worden met de knop Stop Service.

Nog wel even een waarschuwing: wees voorzichtig met de mappen, die je op je smartphone benadert. Wijzig niet in systeem-mappen!