Een aantal functies van Gmail is in de telefoonapp of op een tablet niet zonder meer te gebruiken terwijl dat soms wel heel handig is.

Wil van den Eijnde

 

gmail functies 3Een aantal functies van Gmail is in de telefoonapp of op een tablet niet zonder meer te gebruiken terwijl dat soms wel heel handig is. Een van die functies is om mail te filteren en daar automatisch iets mee te laten doen door Gmail. Om op een telefoon of op een tablet deze functies te kunnen gebruiken, moet je Gmail opstarten via je browser.

Klik dan op het tandwieltje  voor Instellingen  en klik daarna op Alle instellingen bekijken. Voor de filters ga je naar Filters en geblokkeerde adressen. Scroll helemaal naar onderen om te klikken op Nieuw filter maken. Gmail start een wizard op die je door het proces helpt. Hier geef je jouw selectiecriteria op en klik daarna op Filter maken.

Het automatisch labelen van mail is bijvoorbeeld een handige optie wanneer een bepaalde nieuwsbrief altijd in de spam komt. Je kunt dan aanvinken Nooit naar Spam sturen.

gmail functies 2