Mijn tip is voor (Ziggo-)klanten die de wifiversterkers van Deco gebruiken en zonnepanelen hebben.

J.P.M. Jansen

Ik heb drie wifiversterkers: de eerste beneden in de woning die met een ethernetkabel verbonden is aan de router, de tweede in de slaapkamer op de eerste verdieping die het wifisignaal van beneden opvangt en de derde op de tweede verdieping die het wifisignaal van de tweede opvangt. 

solar system ge813c570f 1920 2

Download de Deco-app. In het eerste scherm zie je rechts onder een icoontje van een vierkantje met negen puntjes. Daar druk je op. Dan kom je in een scherm met zes groene en twee gele knoppen. Druk op de groene knop Geavanceerd (met het tandwieltje). Dan kom je in een scherm met vijf mogelijkheden. Druk op de vierde: Bewerkingsmodus. Dan kun je kiezen uit Draadloze router of Access Point. Zet hem op Access Point. Ga nu uit het menu door op de pijl te klikken. En daarna ga je uit het menu Geavanceerd door nog een keer op de pijl te klikken. Nu pakt hij het netwerk van het eerste wifipunt, zend de wifisignalen naar de tweede en de tweede zendt naar de derde. 

En nu de zonnepanelen: Ga in de Deco-app naar het beginscherm. Druk onderin rechts op het vierkantje met de negen puntjes. Druk op de groene knop Wifi. Dan kom je bij Hoofdnetwerk bij de knoppen 2.4 GHz en 5 GHz. Deze moeten beiden op aan staan. Scroll nu naar beneden naar Gastnetwerk. Zet deze knop op aan en daarna ook de knoppen 2.4 GHz en 5 GHz beiden op aan. Vervolgens zet je de knop Geïsoleerd van het hoofdnetwerk op uit

Daarna vul je bij netwerknaam de naam van je datalogger in. Deze bestaat uit hoofdletters en getallen. Bij wachtwoord vul je het wachtwoord van je datalogger in. 
Bij beveiliging kies je WPA2-PSK [AES] + WPA-PSK [TKIP]. Ga nu weer met de pijl uit het menu en sluit de app. Open nu de app van je zonnepanelen en controleer of ze werken. Kan wel even een paar minuten duren.