Ik kreeg laatst om onduidelijke redenen mijn Apple AirPods-oortjes niet meer verbonden met mijn iPhone.

Niels van den Akker


Beeld AirPods 1 2
Gelukkig blijkt dat je ze opnieuw kunt instellen wanneer dat nodig is en daarom mijn tip voor wie dit ook overkomt. Het resetten van de AirPods werkt voor de standaardoortjes op dezelfde manier als voor de AirPods Pro. Voordat je ze reset, moeten ze wel helemaal opgeladen zijn, anders werkt het niet. Om te zien hoe opgeladen de AirPods zijn, ontgrendel je eerst je telefoon. 
Vervolgens doe je het klepje van de oplaadcase open en zie je op je telefoon een pop-up waarin staat hoeveel procent de oplaadcase en de AirPods zelf opgeladen zijn. Op de achterkant van de oplaadcase zit een kleine ronde knop. Dit is de resetknop, houd die vijftien seconden ingedrukt. Let trouwens op dat je dit niet doet in de buurt van een ander apparaat met bluetooth, anders zouden de AirPods verbinding kunnen maken met het verkeerde toestel. 
Beeld 2 Airpods
Houd je iPhone of ander Apple-apparaat in de buurt van je case. Open weer het klepje, terwijl de oortjes er nog in zitten en je telefoon ontgrendeld is. Dan krijg je weer diezelfde pop-up. Wat je ook kunt doen, en wat overigens ook de stap is voor het verbinden met een Android-apparaat, is op je telefoon naar Instellingen gaan en vervolgens naar Bluetooth om de oortjes handmatig te verbinden.